"Una mà de contes" estrena nous capítols

Arriben noves històries al programa "Una mà de contes" del canal Super3. A partir de demà, cada divendres es podrà veure un capítol nou a partir de les 19.30. El primer, que s'emetrà demà, dia 13, serà "En Bao i els seus amics", el projecte guanyador de l'apartat d'audiovisual de l'última edició dels Jocs Florals Escolars de Barcelona i que ha estat creat pels alumnes de l'Escola Pere Vila.

"Una mà de contes" comença l'any amb una nova programació setmanal, els divendres a partir de les 19.30, i amb vuit capítols nous. Cinc d'aquestes històries estan dedicades als Drets Humans, amb textos creats i adaptats per Teresa Duran. I els altres tres venen acompanyats d'un petit experiment creatiu molt especial, ja que han estat il·lustrats amb la tècnica del joc del tangram. Originari de l'antiga Xina, el joc del tangram és un puzle de set peces amb què es poden compondre innombrables figures i  explicar les històries més fantàstiques amb aquestes figures. "El tresor de Keiken""El dibuix del rei" i "El somni de la papallona" són ​​tres contes d'inspiració zen per provocar la imaginació.

El primer capítol programat, que es podrà veure demà, divendres, és "En Bao i els seus amics", una història dedicada al dret a la salut que té com a protagonista un panda molt despistat que necessita anar a l'oculista. El conte és una creació original dels alumnes de l'Escola Pere Vila, guanyadors de l'última edició dels Jocs Florals Escolars de Barcelona ​​en la categoria audiovisual. El seu guió ha estat adaptat per Anna Manso.

Per primera vegada a la història i com a experiència pilot, els Jocs Florals Escolars de Barcelona van incloure l'any passat un apartat d'audiovisual perquè els estudiants dels centres escolars presentessin projectes de contes en format de vídeo. El premi consistia en la producció del projecte guanyador com a capítol del programa "Una mà de contes", en col·laboració amb els alumnes i l'equip docent de l'escola guanyadora.

"En Bao i els seus amics", presentat per l'Escola Pere Vila de Barcelona, va ser el projecte escollit i ara, el resultat final, es podrà veure al canal Super3, convertit en un capítol del programa "Una mà de contes".

Els altres quatre capítols

El rei, l'ocell i la reina (20 de gener)

Dedicat a la llibertat d'expressió, amb il·lustracions de Diego Mallo.

 

El somni de Jamila (27 de gener)

Sobre el dret a l'horitzó, un dret inventat per l'escriptor italià Antonio Prete i que té a veure amb el dret que tenen tots els éssers humans a somiar i imaginar el propi destí. El conte ha estat dibuixat per Olga Capdevila amb una sola línia que va recorrent la pantalla.

 

El ruc i la somera (3 de febrer)

Una història molt divertida sobre la igualtat de gènere, il·lustrat per Arianne Faber, amb imatges realitzades a partir d'empremtes digitals.

 

El sabater i els Minairons

Un conte sobre el dret a un treball digne, en els llegendaris Minairons. Els Minairons són personatges màgics al servei del dimoni per abocar un pobre sabater a l'infern de l'estrès laboral. Aquesta història ha estat il·lustrada per Pep Montserrat i compta amb l'assessorament de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Fundació PIMEC.

 

 

super3.cat/unamadecontes

Anar al contingut