Marina Romero, al capdavant d'"El matí de Catalunya Ràdio" aquest estiu

Un estiu farcit de continguts refrescants i divulgatius, a Catalunya Ràdio

Aquest dilluns, 10 de juliol, començarà la programació d'estiu de Catalunya Ràdio, que s'allargarà fins al 3 de setembre. Marina Romero presentarà, per segon any consecutiu, "El matí de Catalunya Ràdio". Marta Montaner i Roger Carandell, del programa "XL", seran els conductors del magazín "La Tarda d'estiu". I Albert Montilla liderarà "El suplement" els caps de setmana

L'actualitat, l'anàlisi, la divulgació i l'entreteniment es concentraran de dilluns a divendres, de 07.00 a 12.00, a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Marina Romero. I, de 12.05 a 13.00, els oients podran gaudir dels millors moments de la temporada de "L'última hora d'El matí de Catalunya Ràdio", amb Quim Morales, Charlie Pee i Joel Díaz. 

Entre els col·laboradors hi haurà la periodista de successos i directora de True Crime Factory, Anna Punsí. Els dimarts, a partir de les 10.30, explicarà a "Situació límit" l'experiència de persones que han viscut situacions límit i han necessitat l'ajuda de la policia, dels metges del SEM o dels bombers..Casos de cremades greus, segrests i extorsions, atacs de cor, rescats a la muntanya o accidents de caça.

També els dimarts, a les 11.00, hi haurà la secció "La meva cultura de merda". Un espai que portarà del masclisme al feminisme lletres de cançons, pel·lícules i llibres. En formaran part Bárbara Mestanza, dramaturga, directora, actriu, dobladora i cantant; i Erik Harley, graduat en Belles Arts, expert en Estudis Urbans i creador del moviment artístic "Pormishuevismo", que en català es podria traduir com "Pelsmeusous".

Els dimecres, a les 11.30, serà temps per a "Que la Moreneta ens perdoni". Després d'escriure "Els pecats de la Xona", la periodista del cor Laura Fa i l'assessora d'imatge Marta Pontnou parlaran de tot el que pot passar amb la família quan es gaudeix de massa temps lliure, què es pot fer amb les criatures durant les vacances, o els malabarismes que ha de fer una autònoma per agafar dies de festa. 

I la filòsofa Marina Garcés, els dijous a les 10.30, reflexionarà sobre la paraula promesa a "Promeses", tot contestant preguntes com què vol dir prometre, per què hi ha la necessitat de fer promeses i quins condicionants ètics, polítics i religiosos tenen

A les 11.30, Regina Rodríguez, autora de "Les calces al sol", descobrirà a "Vides de pel·lícula" la vida de persones que han tingut una vida de pel·lícula.  

D'altres col·laboradors destacats seran el periodista expert en dades, Roger Tugas, que cada dilluns desmuntarà els 7 pecats capitals segons la tradició cristiana; Adrià Salas, de La Pegatina, que cada dimarts crearà llistes musicals per a tots els gustos a "Road trip"; l'experta en criança Míriam Tirado, que els dimecres donarà les claus per gestionar bé els dies de descans en una època en què surten moltes tensions; Arnau París, del "Cuines" de TV3, que els dimecres a "Tots a la cuina" compartirà receptes ràpides, senzilles i a l'abast de tothom; Marta Vives, que els dijous a "Fil conductor" relacionarà dos llibres diferents i entrevistarà un dels autors; el guionista i actor Dani Amor, que els divendres comprovarà a "El concurs dels 2000" tot el que recorden els oients d'aquella època; i Jaume Borja i Carme Lluveras, que també els divendres repassaran, respectivament, el millor de la televisió i el Top 5 de la setmana. 

A més, hi haurà les seccions "Què ens passa pel cap" (dilluns), amb una entrevista a un psicòleg o psiquiatre; "4 potes", en què cada dilluns Marina Romero acompanyarà algú a passejar el gos; i "Catalunya Ràdio-40 anys", per repassar la història de Catalunya Ràdio en format de concurs diari. 

"La tarda d'estiu", amb Roger Carandell i Marta Montaner 

Roger Carandell i Marta Montaner, que l'any passat van conduir "El suplement" a l'estiu, durant les pròximes setmanes es posaran al capdavant de la versió estival de "La tarda de Catalunya Ràdio", amb la col·laboració diària de Juliana Canet, amb qui comparteixen la conducció de l'"XL"El programa s'emetrà, de dilluns a divendres, de 16.05 a 19.00. 

"La tarda d'estiu" inclourà diàriament una entrevista i un espai reservat als 40 anys de Catalunya Ràdio, amb el testimoni de veus històriques de l'emissora, personal tècnic i exdirectius

Entre els col·laboradors  hi haurà Abraham Orriols ("La nevera"), que visitarà les neveres de personatges catalans destacats; Marina Porras, que analitzarà personatges de ficció que viuen només a dins de les novel·les; Laura Grau ("Ha envellit malament"); que reflectirà fins a quin punt el món ha evolucionat a partir de cançons, pel·lícules, declaracions i acudits; Rita Rakosnik, que introduirà cultura pop, conceptes d'internet i intel·lectualitat amb discurs; Eloi Vila ("M'hauria agradat que pugessin al cotxe..."), on revelarà quins noms li hauria agradat pujar "Al cotxe" de TV3; o el periodista David Fernández ("País mural"), amb un repàs i analítica de diferents realitats a Catalunya. 

D'altra banda, la secció "Parelles musicals" reunirà músics i cantants perquè proposin cançons temàtiques sobre l'amor, el desamor, la mort, la felicitat o la tristesa.   

"El suplement", amb Albert Montilla 

Pel que fa a "El suplement", el conduirà el periodista i jurista Albert Montilla, amb set anys de bagatge a Catalunya Ràdio i col·laborador en diferents mitjans i programes especials de TV3. . 

Els dissabtes i diumenges d'estiu, el programa s'ha marcat convertir-se en un esclafit de cultura i entreteniment que refresqui la ment dels oients durant les seves vacances, tot connectant en tot moment amb els ciutadans de Catalunya a partir de sortides diàries pel país, concursos, consultoris, trucades, notes de veu i entrevistes a peu de carrer. 

"El suplement" d'estiu inclourà un repàs d'actualitat, tot conservant el llegat de la seva versió en la temporada regular, amb l'objectiu de marcar l'agenda del cap de setmana. Per fer-ho, comptarà amb experts com Enric Juliana, que cada setmana aproparà les claus de la geopolítica local i internacional.  

També hi haurà espai per al cor, conegut i anònim, ja que hi haurà un concurs per conèixer la millor història d'amor de Catalunya. I pels esports, què repassaran cada dia Pep Molero i David Balaguer, qui també parlarà de fílies i fòbies.  

Un redactor peculiar, en Miquelet, es perdrà cada programa per un poble diferent de Catalunya amb l'objectiu d'enderrocar símbols i salvar Catalunya. Ho farà en honor als mercenaris que van lluitar a la guerra dels Segadors. 

Però, entre totes les apostes del programa, destaca la cultura, amb diverses seccions específiques. "El cafè Orwell" evocarà la tertúlia dels cafès que van ajudar a la construcció d'Europa; "Temps de lleure" farà que Albert Montilla visiti i convisqui amb els infants i monitors durant un dia en un centre de colònies, esplai o cau; "Anatomia d'un single" farà que artistes i productors descomponguin un dels seus temes musicals pista a pista, per escoltar de manera diferent les cançons de The Tyets, Andrea Motis o El Kanka; "El dret del revés" posarà cap per avall la ciència de les lleis a través de la veu d'un jove estudiant de dret; "Rivalitats històriques", amb Marga Codina i Francesc Canosa, descobrirà les rivalitats més famoses i divertides de Catalunya, entre pobles, músics, gastronomia, equips i, fins i tot, escolans; i "La classe magistral" aplegarà personalitats de renom que faran una classe sobre les seves respectives matèries, com, per exemple, Joan Roca, que parlarà de plats d'estiu i del procés per ser xef. 

Més continguts

Els més petits també tindran el seu espai els caps de setmana amb "Kids XS", presentat per Pau Guillamet i Txell Bonet, de 12.00 a 13.00 i, a continuació, s'emetran els podcasts del SX3 "Superheroïnes" i "Van fer història". 

L'art de la cuina tornarà cada dia, a les 13.00, amb "La fonda" de Pep Nogué, i, com sempre, el seguiment de l'actualitat per part dels serveis informatius, amb  "Catalunya migdia", de 14.00 a 15.00, i "Catalunya vespre", de 20.30 a 21.00. I els esports també tindran el seu espai a "Tot costa", de dilluns a divendres de 19.00 a 20.00. 

Completarà la programació de dilluns a divendres, el programa d'història "En guàrdia!," amb Enric Calpena, de 15.00 a 16.00, i "El búnquer", amb Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, de 21.00 a 22.00. Quan acabi aquest programa, i fins a les 23.00, s'emetran podcasts estrenats amb molt èxit com "Parem l'antena", de Manel Alías, "Hotel Palestina", "El llindar", "Les teresines, pim, pam, pum" o "Tenim paraula", amb Roger de Gràcia. I, de 23.00 a 00.00, torna "Dies de ràdio", amb Santi Carreras. A continuació, hi haurà "L'ofici de viure", amb Gaspar Hernàndez. 

La música també serà present a la programació estiuenca de Catalunya Ràdio amb "iCatMans", els dissabtes de 6.00 a 7.00, amb Quim Rutllant, i el "Sona9", de 21.00 a 22.00, amb Lluís Gendrau . En aquesta franja horària, diumenge hi haurà l'informatiu casteller "3 Rondes", conduït per Josep Almirall i David Prats. 

"Crims", de Carles Porta, tots els caps de setmana, a les 15.00, arribarà immediatament abans d'"Un restaurant caníbal", amb Paula Molés, i "Els viatgers de la Gran Anaconda", amb Toni Arbonès.

Amb "Cafè Grec", els diumenges a les 00.00, Albert Puig dedica la mitjanit a fer un viatge cultural per acompanyar el Festival Grec de Barcelona. El cinema també tindrà veu a "Les golfes del Gorina", amb Àlex Gorina, els caps de setmana de 22.00 a 23.00. I, a les 23.00, els esports, amb "Tot gira". 

A més, hi ha programes en format podcast que tindran una finestra a la programació estiuenca dels caps de setmana: "Follow Garriga", amb Francesc Garriga; "Viva l'Italia" amb David Guzman, "Misteris, o no?", amb Sebastià d'Arbó, "Sans i estalvis", amb Adam Martín. "Tast vertical", amb Empar Moliner, i '"El divan", amb Sílvia Cóppulo. 

 

Anar al contingut