Un autòmat, al "Dinàmiks" de demà dissabte

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a fabricar un autòmat, descobrirà per què es tenen lleganyes quan ens despertem i plantejarà com es pot enfonsar una taronja a l'aigua.

Al "Dinàmiks" de demà, Dani Jiménez ensenyarà a fer un autòmat. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà una capsa, un regle, un retolador, una barrina, paper de vidre, nou taps de plàstic, quatre bastonets de fusta -un de gruixut i tres de prims-, pintura blava, nou femelles, una volandera, cinta adhesiva, dos escuradents, cola blanca, cola de barra i elements per decorar.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de l'enginyer i matemàtic Heró d'Alexandria, que està considerat com un del grans inventors de l'antiguitat. Un dels seus invents més cèlebres és la font d'Heró, una màquina que impulsa rajos d'aigua. Va inventar una varietat de mecanismes automàtics, que estan recollits en el seu llibre de robòtica.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què tenim lleganyes quan ens llevem. "El repte" plantejarà com es pot enfonsar una taronja a l'aigua.

super3.cat/dinamiks

Clip del capítol "Un autòmat"

Anar al contingut