Del 28 d'octubre al 8 de novembre

TV3, que participa amb 3 produccions, i Catalunya Ràdio, amb l'In-Edit 2020

Demà, dimarts, a partir de les 22.40, el 33 repassarà la programació de l'In-Edit 2020, que se celebrarà totalment en línia del 28 d'octubre al 8 de novembre a través de la seva plataforma In-Edit TV.

"Nou Set Dos" i "El caso Love Parade", dues coproduccions de TV3, i "The Mystery of the Pink Flamingo", amb la participació de TV3, formen part de la programació de l'In-edit 2020. Totes es podran veure en la secció "Panorama nacional", amb "El cas Love Parade" fora de competició.

TV3 i Catalunya, a través dels Serveis Informatius i de diversos programes, faran un ampli seguiment d'aquesta nova edició de l'In-Edit, en format completament en línia.

El 33 repassarà, demà a la nit, tota la programació de l'edició d'enguany de l'In-Edit 2020, que se celebrarà totalment en línia del 28 d'octubre al 8 de novembre a través de la seva plataforma In-Edit TV. Amb un clar enfocament reivindicatiu, les peces destacades, que obriran i clausuraran el festival, són "White Riot", de Rubika Shah, i "Sisters With Transistors", de Lisa Rovner, dues obres que constaten el caràcter social de la selecció d'aquest any, ja que tracten els problemes del racisme i el paper de la dona al món de la música.

Com cada any, la programació de festival s'agrupa en diferents seccions, d'una banda la secció Oficial Internacional, amb dues obres destacades especialment, les encarregades d'inaugurar i tancar el festival: "White Riot", de Rubika Shah, sobre el moviment Rock Against Racism a l'Anglaterra de finals dels 70, i "Sisters With Transistors", de Lisa Rovner, l'homenatge a les pioneres electròniques, des de les que concebien els sons del futur en els laboratoris de la BBC (Delia Derbyshire, Daphne Oram), fins a les que van brillar en els 70 (Laurie Spiegel, Suzanne Ciani), amb la narració de Laurie Anderson.

A la secció Panorama Nacional, el festival mostra l'excel·lent nivell de les produccions nacionals, amb obres de temàtiques molt diverses, des del carnaval de Cadis, passant pel fundador de The Rolling Stones Brian Jones, la tragèdia que es va viure en el Love Parade 2010, l'electrònica, el flamenc...

Aquest any In-Edit retrà homenatge a la cineasta francesa Marie Loser, amb la projecció d'algunes de les seves obres més celebrades, "The Ballad Of Genesis and Lady Jaye", "Felix in Wonderland" i dues seleccions de curts.

A la secció Excedlents, el clàssic impronunciable del festival, a més de "Hitsville: The Making Of Motown", documentals sobre vells coneguts del festival, com Laibach, Don Letts, i bandes i artistes com The Go-Go's, Wallace Roney, Ronnie Wood, Bill Wyman i Thin Lizzy, entre molts d'altres.

Els cinquanta documentals programats (un més que el 2019) es podran veure a In-Edit.tv i alguns també a Filmin. Les projeccions seran a unes hores determinades per mantenir la dinàmica pròpia d'un festival, i el cost de cada film oscil·larà entre els 3 i els 4,5 euros; també hi haurà abonaments (de 8 a 45 euros) i paquets de visionats (de 14 a 50 euros).

Tres documentals amb participació de TV3 a la secció "Panorama nacional"

"El caso Love Parade", de Domink Wesseley

Impecable relat periodístic del macrojudici per la mort de 21 persones per culpa d'una allau humana al Love Parade de Duisburg l'any 2010, a través de l'experiència dels pares d'una de les víctimes: Clara Zapater, de Tarragona.

Una producció d'Arpa Films en coproducció amb TV3.

"Nou Set Dos", d'Albert Domènech i Òscar Sánchez

Completa radiografia de l'escena electrònica de les comarques de Girona, que, en el trànsit dels 80 als 90, van ser el planter de la cultura de club a la Península gràcies a sales mítiques com Blau, La Sala del Cel o Le Rachdingue.

Una producció de Little Silk Studios en coproducció amb TV3.

"The Mystery of the Pink Flamingo", de Javier Polo

Docuficció hilarant en què Rigo Pex (Meneo) emprèn un viatge iniciàtic per treure l'aigua clara a la icona kitsch per excel·lència: el flamenc rosa. Comptarà amb l'ajut de devots del «mal gust», com John Waters, Allee Willis o Eduardo Casanova.

Una producció de Japonica Films amb la participació de TV3.

TV3 a les activitats paral·leles

Jordi Ambròs, cap de coproduccions documentals, participa en l'activitat "In-Edit PRO: criteris de contractació ara i aquí".

En col·laboració amb Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya i amb Serielizados, In-Edit organitza una xerrada amb responsables de TV3, Filmin, RTVE, HBO i Movistar+ per tractar el tema de la contractació de projectes audiovisuals a les plataformes i a la televisió. La finalitat d'aquesta activitat és ajudar a entendre quins criteris de contractació estableixen les diverses plataformes i cadenes tant a nivell artístic com tècnic. Aquesta activitat es podrà veure de forma gratuïta a In-Edit TV a partir del 5 de novembre.

#InEditFestival

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut