Imatge de la Fira del Llibre de Bolonya
Imatge de la Fira del Llibre de Bolonya
Del 3 al 6 d'abril

TV3 i Catalunya Ràdio, presents la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya

TV3 i Catalunya Ràdio estaran presents a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que tindrà lloc del 3 al 6 d'abril, i que en la 54a edició té com a convidada d'honor la cultura catalana. Per una banda els serveis informatius, amb els seus enviats especials, en faran una àmplia cobertura i, per l'altra, programes com "Una mà de contes", "InfoK", "Tria33" o "Estat de Gràcia" es realitzaran en part des de Bolonya.

Coincidint amb la celebració de la Fira i la posada en marxa de la "Superbiblioteca" del Super3, TV3 engega la campanya de suport a la lectura "Llegir, una cita amb la vida" amb la difusió de cites literàries d'autors catalans.

"Una mà de contes"

El programa del Super3 serà present a la Fira participant en tres de les activitats programades per l'Institut Ramon Llull. Per començar, dilluns, 3 d'abril, a la recepció oficial, es projectarà una selecció d'una hora dels setze anys del programa. Més de 240 capítols pels quals han passat alguns dels creadors més significatius, tant en l'àmbit artístic, com en el de la il·lustració i la literatura infantil. Molts seleccionats per l'Institut Ramon Llull amb ocasió de la Fira. D'aquesta manera, els assistents a l'acte els podran veure en acció, executant davant la càmera una obra gràfica inèdita.

Dimarts, 4 d'abril, Manuel Barrios, director del programa, participarà a la taula rodona "Transmèdia: el mitjà és el missatge?", on es debatran iniciatives transmèdia. Barrios explicarà la metodologia de treball del programa a través del web com a forma de contacte i intercanvi de treball amb el públic i, específicament, amb la comunitat escolar.

I, finalment, dijous, 6 d'abril, el programa realitzarà el taller de dibuix "Del paper a la pantalla" amb nens i nenes de 6è de l'Escola Monterumici. La cita serà a la Biblioteca Salaborsa, biblioteca de referència a Bolonya en literatura infantil i juvenil. El taller consistirà en la presentació del programa a través del seu web i en la lectura del conte "La bambina i la lluna", de l'autor italià Antonio Prete, que serà al taller. El conte, que es llegirà en italià i en català, ha estat adaptat per l'escriptora i especialista en literatura infantil, Teresa Duran. Durant la lectura, els infants seran convidats a dibuixar-ne les escenes i els personatges. Més tard, els dibuixos seran enviats a Barcelona, on la il·lustradora italiana resident a la capital catalana ​​Cristina Spano els convertirà en un nou capítol d'"Una mà de contes". Tot el procés de creació del conte es podrà seguir a través del web del programa i l'estrena està prevista durant el primer trimestre del 2018.

A més, arran de la participació del programa a la Fira, s'ha preparat un tutorial en italià i un diccionari il·lustrat en aquesta llengua.

Blog d'"Una mà de contes"

"Una mà de contes" en italià

 

"InfoK"

Del dilluns 3 al dijous 6 d'abril, l'informatiu del Super3 adreçat al públic infantil, editat per Laia Servera, serà a Bolonya per fer un seguiment en directe de la Fira. Núria Casals i Miquel Piris, redactors del programa, elaboraran reportatges informant de les darreres novetats literàries que es presentin a la Fira, però també visitaran llibreries i escoles de la ciutat per acostar-se a la realitat educativa i cultural de les escoles italianes.

tv3.cat/infok

 

"Tria33"

Anna Guitart, l'especialista en literatura del "Tria33", i un equip del programa també seran a Bolonya. El programa, dirigit per Esther Rodríguez, s'hi desplaça amb l'objectiu de realitzar un capítol monogràfic sobre com funciona i quin abast té una fira d'aquestes característiques i quin paper hi juga enguany la literatura catalana. El programa s'emetrà el dimecres 12 d'abril, a les 21.55 pel 33, i la mateixa matinada a TV3.

A més, durant la setmana de la Fira, s'emetrà una tria personal d'Anna Guitart on entrevistarà alguns dels escriptors i il·lustradors que hi participaran. El programa s'emetrà el dimecres 5 d'abril, a les 22.05 al 33, i més tard a TV3.

Els diumenge 9 i 16 d'abril, a les 21.45 al 33, i de matinada a TV3, també s'emetran programes resum de la setmana del "Tria33" amb especial atenció als llibres i a la Fira.

tv3.cat/tria33

 

Espais informatius de TV3

Els Serveis Informatius de TV3 faran una cobertura especial de la Fira. Virgínia Martí i Ignasi Gaya seran els encarregats d'oferir-ne tota la informació amb connexions en directe i reportatges que es podran veure a "Els matins", als diferents telenotícies  i a les rodes informatives del 3/24.

tv3.cat/telenoticies

324.cat

 

Catalunya Ràdio

Els Serveis Informatius de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació també faran una cobertura especial de l'esdeveniment. Òscar Callau serà l'encarregat de proporcionar tota la informació des de Bolonya.

Aquest dissabte, 1 d'abril, a les 12.00, a "L'entrevista de Catalunya Informació", Gemma Bonet parlarà amb Manuel Forcano, director de l'Institut Ramon Llull, per aprofundir en la participació catalana en la Fira.

Dimecres, 5 d'abril, el programa "Estat de Gràcia" es farà en directe des de la Fira. Roger de Gràcia, acompanyat de David Guzman, comptarà amb la presència de David Cirici, escriptor i finalista del premis Strega per l'obra "Molsa"; Aina Bestard, il·lustradora i autora de "Qui s'amaga al bosc?", i Roser Capdevila, autora de "Les tres bessones", que explicarà la seva experiència a la Fira.

I l'espai literari "Postdates" incorporarà, durant els dies de la Fira, 15 nous fragments literaris que s'han enregistrat especialment per a l'ocasió i que tracten continguts de literatura infantil i juvenil catalana. Les noves "Postdates" es podran sentir per antena i també estaran allotjades a l'especial web de Catalunya Ràdio perquè es puguin escoltar en tres idiomes, català, italià i anglès, des de la Fira a través d'uns codis QR que hi haurà a l'estand de l'Institut Ramon Llull.

catradio.cat

catradio.cat/estatdegracia

 

Mitjans digitals

A les adreces tv3.cat/bolonya i catradio.cat/bolonya, els usuaris podran accedir a tot el contingut informatiu que es generi en referència a la Fira, així com als programes especials del "Tria 33", "Una mà de contes" i "Estat de Gràcia".

Els usuaris també tindran accés al recopilatori de totes les cites literàries que, del 31 de març al 9 d'abril, i sota la campanya de promoció de la lectura "Llegir, una cita amb la vida", aniran esquitxant en forma de molinets de continuïtat la programació de TV3. Al web de Catalunya Ràdio es tindrà també accés a totes les "Postdates", les cites literàries que s'emeten a l'emissora des de principi d'any. Dues iniciatives que tenen el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

A més, els perfils socials de TV3 i Catalunya Ràdio comunicaran durant els dies de celebració de la Fira tot el contingut que es produeixi al seu voltant.

tv3.cat/bolonya

catradio.cat/bolonya

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut