"Dilluns començo" dedica el primer capítol als aliments sospitosos.
"Dilluns començo" dedica el primer capítol als aliments sospitosos.
Diumenge, a les 22.45

TV3 estrena el programa d'alimentació i hàbits saludables "Dilluns començo" amb un capítol dedicat als aliments sospitosos

Diumenge, 12 de setembre, a les 22.45, TV3 emetrà el primer capítol d'un nou programa sobre alimentació i hàbits saludables, "Dilluns començo", amb l'experta en nutrició Marta Vergés. El primer dia seguirà la pista del sucre, el gluten i la llet, amb experts que aclariran dubtes sobre aquests tres aliments sospitosos.

"Dilluns començo" és un programa d'entreteniment i divulgació sobre alimentació i hàbits saludables amb Marta Vergés, experta en nutrició i cuina healthy. A cada capítol convidarà els espectadors a fer un viatge temàtic, a través d'una fórmula molt visual i colorista, per aclarir de manera original mites i preguntes sobre aliments, digestió, consum o tendències relacionades amb l'alimentació.

El programa convida a replantejar-se qüestions sobre àmbits relacionats amb el benestar, sense deixar de banda les emocions, amb un format molt cinematogràfic. La nutrició, la ciència, el bon humor i la creativitat s'enllacen en aquest innovador format, sempre amb una visió positiva.

Marta Vergés estarà acompanyada del divulgador científic Lluís Quevedo. Junts protagonitzaran escenes de ficció relacionades amb la temàtica de cada capítol mentre descobreixen els secrets i les paradoxes del món de l'alimentació saludable, els bons hàbits o el medi ambient.

 

El primer programa: aliments sospitosos

Marta Vergés i Lluís Quevedo es posaran en la pell de dos policies al més pur estil de les pel·lícules de David Fincher per seguir la pista de tres aliments que són acusats de delinqüents: el sucre, el gluten i la llet. A través d'experts en aquests camps, els protagonistes s'entrevistaran amb informadors especialitzats.

Gràcies a una dinàmica de grup, el programa comprovarà si sabem quant sucre amaguen alguns aliments. Els espectadors també aprendran a fer unes postres dolces saludables amb el prestigiós pastisser Jordi Bordas, amb Gessamí Caramés, del "Cuines", com a jurat. A més a més, gaudiran del pa de debò amb un dels millors forners del món: Jordi Morera.

Entre els convidats del primer "Dilluns començo", el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer donarà tots els detalls sobre la intolerància a la llet i la dietista Mareva Gillioz proposarà un joc molt escatològic per viatjar a dins de l'estómac. Per la seva banda, Xavi Cañellas, especialista en psiconeuroimmunologia clínica, donarà les claus per saber què és la microbiota.

El programa també farà un experiment emocional increïble sobre l'autoestima amb persones anònimes. I, finalment, els investigadors Vergés i Quevedo acabaran la jornada reflexionant amb la música en directe de Judit Neddermann.

 

tv3.cat/dillunscomenco

Anar al contingut