TV3, el 33, Catalunya Ràdio i iCat són mitjans oficials

Tres produccions amb la participació de TV3 al D'A Film Festival Barcelona, que s'inaugura amb "Alcarràs"

Demà, dijous, s'inaugura la dotzena edició del D'A Film Festival Barcelona, que se celebrarà fins al 8 de maig. La pel·lícula coproduïda per TV3 "Alcarràs", de Carla Simón, guanyadora de l'Os d'Or de la Berlinale, serà la pel·lícula que obrirà el festival. TV3, el 33, Catalunya Ràdio i iCat, que són mitjans oficials del festival organitzat per Noucinemart, faran un ampli seguiment de la programació i les activitats del D'A Film Festival Barcelona.

A més de la coproducció de TV3, s'hi estrenaran dues pel·lícules més amb la participació de TV3, que són "Cantando en las azoteas", d'Enric Ribes, i "La voluntària", de Nely Reguera.

L'edició del 2022 del D'A Film Festival Barcelona serà la dotzena i se celebrarà del 28 d'abril al 8 de maig en diferents espais de la ciutat: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Filmoteca de Catalunya, Zumzeig Cinema, Cinemes Renoir i Aribau Multicines. A més, també serà present de manera online a través de Filmin. El festival és una cita cultural plenament arrelada a la ciutat de Barcelona, una experiència única que combina les projeccions amb la presència de directors i el diàleg amb el públic a través de xerrades i tallers oberts a tothom. 

"Alcarràs", de Carla Simón, guanyadora de l'Os d'Or a la darrera edició de la Berlinale i coproduïda per TV3, serà l'encarregada d'inaugurar el D'A Film Festival Barcelona demà, dijous, a la sala gran dels Aribau Multicines. 

Recentment coronada amb l'Os d'Or a la Berlinale, Carla Simón es confirma com una de les autores més brillants del panorama internacional. Després del fenomen "Estiu 1993", el seu cinema amplia el focus, perquè el retrat intimista marca de la casa capti el dia a dia de tres generacions d'una família de pagesos. Amb la pròxima collita de préssecs com a punt de referència i amb l'ajuda del treball naturalista que brinda el repartiment no professional, "Alcarràs" s'arrela en una terra carregada d'històries, i en la qual el pes del passat va cedint davant de la pressió d'un futur incert. Amb tot, captem l'emocionant llum crepuscular d'un món que, davant de les incerteses del present, sempre es pot refugiar en el caliu de la seva gent. 

A la secció "Un impulso colectivo", al Teatre del CCCB, el 29 d'abril, s'estrenarà "Cantando en las azoteas" d'Enric Ribes, amb la participació de TV3. Eduardo és en realitat Gilda, i va tenir els seus moments de glòria en el món de l'espectacle barceloní fins fa ben poc. Ara sobreviu com pot, viu en un pis del Raval i s'enfronta a una vellesa no gaire còmoda. I llavors arriba Chloe, una nena a la qual haurà de cuidar durant uns dies… En el seu primer llargmetratge, Enric Ribes s'enfronta a l'univers del transformisme i deixa clar que les coses mai han estat fàcils per als qui no se senten a gust amb el gènere assignat per naixement o educació. A través d'una posada en escena molt austera, contemplant Gilda en la seva vida quotidiana, la càmera retrata un món precari que es resisteix a rendir-se. I una opció de gènere que encara lluita per ser reconeguda. Un debut contundent que el D'A té el privilegi d'estrenar. 

El 5 de maig, a la secció "Premieres" arribarà al Teatre del CCCB, "La voluntaria", amb la participació de TV3. "La voluntaria" està dirigida per Nely Reguera i protagonitzada per Carmen Machi, que interpreta una metgessa acabada de jubilar. Cansada de la seva vida, decideix anar de voluntària a un camp de refugiats grec on, a parer seu, necessiten gent com ella. Un cop allà, es fa evident que no té res a veure amb els altres voluntaris i els límits entre la necessitat de cuidar i de sentir-se útil es començaran a desdibuixar.  

Sis anys després del seu aplaudit i punyent debut, "María (y los demás)", Nely Reguera torna al cinema amb un film protagonitzat per una esplèndida Carmen Machi que parla de la distància, sovint llunyana, entre la voluntat d'estimar i ajudar els altres i les possibilitats reals de fer-ho. La pel·lícula, rodada en un camp de refugiats real, planteja més preguntes que no pas respostes. Què ens desvetlla la solidaritat: el benestar de l'altre, o la nostra pròpia satisfacció? Podem combatre la injustícia sense renunciar a la nostra comoditat? Estem disposats a assumir renúncies i sacrificis en la societat consumista en la qual vivim? 

El D'A Film Festival Barcelona ofereix un repàs exhaustiu de l'actualitat cinematogràfica mundial proporcionant als espectadors la possibilitat de gaudir del millor de la cinematografia contemporània amb una sèrie de pel·lícules de llarg recorregut internacional, èxits i premis de crítica i públic, combinades amb propostes de nous talents i de cinematografies tant internacionals com locals. 

Anar al contingut