En el primer episodi de "Punt de no retorn", Raül Gallego Abellán té accés exclusiu a la Jihad Islàmica palestina
En el primer episodi de "Punt de no retorn", Raül Gallego Abellán té accés exclusiu a la Jihad Islàmica palestina
Dijous, 8 de juny

S'estrena "Punt de no retorn", una sèrie d'autor de Raül Gallego, que ha tingut accés exclusiu a les Brigades Al-Quds de la Jihad Islàmica

Aquest dijous, 8 de juny, en exclusiva a la plataforma TV3alacarta, s'estrena la sèrie "Punt de no retorn", de Raül Gallego Abellán. El prestigiós periodista i documentalista torna a TV3 amb aquesta sèrie que en el primer capítol ha tingut accés exclusiu a l'ala militar de la Jihad Islàmica palestina, les brigades d'Al-Quds

"Punt de no retorn" s'apropa a conflictes i històries que es troben en un moment de canvi de paradigma i que poden afectar el futur de la societat

Després de ser reconegut internacionalment i rebre dos Webbys Awards i una nominació als Emmy Internacionals per la seva sèrie "Fly on the Wall", Raül Gallego Abellán torna a TV3 per dirigir "Punt de no retorn", una sèrie de "shorts docs" que, amb una narrativa documental intimista i innovadora, reflexiona sobre el procés de transformació irreversible de la humanitat i el planeta.

Vivim amb la percepció que som en una transformació irreversible que no sabem on ens portarà; un moment en què les decisions que es prenguin ara, poden afectar el futur de la societat d'una manera o altra. 

Per intentar saber cap a on anem, "Punt de No Retorn" es cola en la vida de persones que ja han vist afectat el seu dia a dia per aquesta nova realitat en transformació. Com s'adapten, com resisteixen o com eviten situacions relacionades amb l'emergència climàtica, noves guerres i aliances geoestratègiques, crisi econòmica i de valors democràtics, populismes, radicalització, noves tecnologies o la irrupció de la intel·ligència artificial?

"Punt de no retorn", narrada únicament amb la veu dels protagonistes de cada història, és una sèrie d'autor, que porta el segell del periodista i documentalista Raül Gallego Abellán.

Dins la Jihad Islàmica palestina i l'alternativa a les armes

En el primer capítol, "Punt de no retorn" ha tingut accés exclusiu als militants més buscats per les forces de seguretat d'Israel: les brigades Al-Quds de la Jihad Islàmica del camp de refugiats de Jenin.

Una nova generació de palestins, molt joves i inexperts, s'enfronten a les implacables forces de seguretat d'Israel. Quina és la realitat d'aquests joves i per què han decidit optar per agafar una arma en una lluita tan desigual contra un exèrcit que els està buscant, detenint i, en la majoria dels casos, eliminant? 

Però, malgrat la nova espiral de violència i el govern de més extrema dreta de la història d'Israel, entre palestins i israelians encara hi ha persones que busquen també una alternativa a les armes.

Estem en un punt de no retorn del conflicte d'Israel i Palestina?

Una sèrie de Raül Gallego Abellán

Nominat als Emmy Internacional i un dels periodistes més premiats de la seva generació, Raül Gallego Abellán ha estat pioner en la producció de notícies i documentals per les xarxes socials.

Gallego va començar la seva carrera al programa "Gran Angular" de TVE i als serveis informatius de TV3. Des del gener del 2003, va treballar a la corresponsalia de TV3 a Jerusalem com a vídeo periodista, des d'on va cobrir la Guerra de l'Iraq i la segona intifada fins al final de la segona Intifada, el 2005.

El setembre del 2005, va començar a treballar per The Associated Press, a l'oficina central de l'Àsia, a Bangkok, on durant nou anys va viatjar per tot el món cobrint guerres i conflictes, desastres naturals, revolucions, cops militars o protestes socials.

Com a videoperiodista i documentalista independent, ha col·laborat també amb The Washington Post, The Intercept, South China Morning Post, HBO...

També ha dirigit els seus propis documentals i la seva pròpia sèrie de "short docs", creada per a Al jazeera English, "Fly on the Wall". Aquesta ha recollit premis arreu del món, entre els quals dos Webbys Awards i una nominació als Emmy Internacionals.

Enllaç al tràiler

tv3.cat/punt-de-no-retorn

Anar al contingut