"Saben aquell", la coproducció de 3Cat dirigida per David Trueba i interpretada per David Verdaguer, arriba als cinemes

La nova pel·lícula de David Trueba, "Saben aquell", que descobreix els inicis professionals i posterior consolidació de l'humorista Eugenio, s'estrenarà a les sales de cinema l'1 de novembre. David Verdaguer protagonitza aquesta coproducció de 3Cat.

El proper dilluns, 23 d'octubre, a les 20.30, tindrà lloc la preestrena de la pel·lícula als Aribau Multicines, a Barcelona, amb la presència de l'equip tècnic i artístic. 

Tothom coneix Eugenio, el popular humorista, però en realitat se sap molt poc d'Eugeni Jofra, l'home que hi havia darrera l'artista. Amb la seva nova pel·lícula, David Trueba s'ha proposat descobrir qui s'amagava darrere aquest personatge icònic.

El film, que s'estrenarà als cinemes l'1 de novembre, està ambientat a finals dels anys 60, i explica com Eugenio va arribar a la fama i com va ser conèixer la Conchita, la seva primera dona, a qui la pel·lícula també reivindica.

L'encarregat de donar vida a aquest humorista atípic és David Verdaguer, l'actor de títols com "10.000 kilòmetres", "Estiu 1993" o "Els dies que vindran", mentre que l'actriu extremenya Carolina Yuste ("Chaavalas", "Girasoles silvestres"), que interpreta el seu primer paper en català, es posa en la pell de la Conchita.

 

En l'escriptura del guió de "Saben aquell" també hi ha participat Albert Espinosa i la pel·lícula compta amb la música de la trompetista, saxofonista i cantant de jazz catalana d'Andrea Motis. Al costat de David Verdaguer i Andrea Yuste, completen el càsting Pedro Casablanc (Vicente); Marina Salas (Mari Carmen); Matilde Muñiz (mare d'Eugenio); Boris Ruiz (pare d'Eugenio) i Ramon Fontserè (senyor Amadeu).

Distribuïda per Warner Bros Pictures España, "Saben aquell" és una producció d'Ikiru Films, Atresmedia Cine i Terraza Films, amb coproducció de 3Cat, la participació d'Atresmedia, Movistar+ i HBO Max, i el suport de l'ICEC.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut