Ricard Ustrell segueix el judici del procés amb Marta Rovira i Marta Pascal, a "Quatre gats"

Diumenge, 17 de febrer, a les 21.55, TV3 estrenarà el primer de cinc capítols de "Quatre gats" centrats en el judici del procés, dirigits i presentats per Ricard Ustrell. Des d'una mirada externa, amb distància i perspectiva, el periodista de Sabadell reflexionarà, amb personalitats destacades, sobre tot el que passa al Tribunal Suprem. En aquest primer programa de diumenge Ustrell conversarà amb Marta Rovira i Marta Pascal.

En aquest primer "Quatre gats", Ustrell conversarà amb dues dones que van ser importants en les reunions al voltant del procés i que tenen en comú que van estudiar a la mateixa escola de Vic. Marta Pascal era coordinadora general del PDeCAT i Marta Rovira, secretària general d'ERC. La primera era partidària de convocar eleccions i la segona, de proclamar la independència.

Ara, Marta Pascal és senadora del PDeCAT designada pel Parlament. Al judici, ha estat citada per Vox com a testimoni i, des que ha perdut la confiança de Puigdemont, fa més de mig any, no ha parlat. Marta Rovira és a l'exili, continua sent secretària general d'ERC, ha estat denegada com a testimoni per la defensa de Romeva i Junqueras, i tot i que va argumentar que marxava per poder parlar més lliurement, aquest últim any ha concedit molt poques entrevistes.

Són dues mirades, dues vies dins l'independentisme, que van marcar el to i el contingut del que va passar aquells dies i que ara es miren el judici des de la distància.

El programa

"Quatre gats", el format televisiu dirigit i presentat per Ricard Ustrell, que combina l'entrevista i el reportatge, farà un seguiment, anàlisi i valoració del judici del procés durant cinc diumenges consecutius, en un espai que recollirà el més destacat de la setmana. Ricard Ustrell conversarà amb personalitats destacades en el seu àmbit, que han tingut relació amb el procés durant aquest últim any i mig. Entre elles hi haurà polítics, periodistes internacionals, catalans i espanyols, pensadors, exmembres de la judicatura i familiars dels presos que seguiran el judici des de fora de Catalunya. S'hi visualitzaran, comentaran i reflexionaran les imatges i les declaracions més destacades de la setmana.

La primera edició, d'aquest diumenge, s'emetrà a continuació del "Telenotícies vespre" i les següents després del programa "30 minuts" i tindran una durada d'una mitja hora.

tv3.cat/quatregats

Anar al contingut