Ricard Ustrell, Núria Llorach i Vicent Sanchis a la presentació de "Quatre gats"
Ricard Ustrell, Núria Llorach i Vicent Sanchis a la presentació de "Quatre gats"

"Quatre gats" presenta la tercera temporada amb un format renovat que aposta per les temàtiques socials

Aquest vespre, a les 20.00, el cinema Balmes de Barcelona ha estat l'escenari de la projecció en primícia del primer capítol de la tercera temporada de "Quatre gats", el programa dirigit i presentat per Ricard Ustrell, que combina entrevista i reportatge i que TV3 estrenarà dijous.

El director de TV3, Vicent Sanchis, i el director i presentador del programa, Ricard Ustrell, han presentat aquest acte davant de més de dues-centes persones que han volgut assistir a la preestrena en primícia.

Després de l'èxit de les dues primeres edicions, avui s'ha presentat la tercera temporada de "Quatre gats", una producció de TV3 amb la col·laboració de La Manchester, que arriba amb un format evolucionat, en què l'espectador trobarà nous llenguatges audiovisuals, una aposta per les temàtiques socials i un ventall més ampli de protagonistes. Consta de vuit capítols de 50 minuts, que s'emetran cada dijous durant febrer i març. 

La tercera temporada de "Quatre gats" comença amb un episodi dedicat a la crisi climàtica en què Ricard Ustrell visita Svalbard, el lloc del món on més es noten els efectes d'aquesta crisi. Com a protagonistes, hi intervenen l'exprimera ministra de Noruega Gro Harlem Brundtland, que va posar sobre la taula –ja als anys 80– la necessitat d'un desenvolupament sostenible; i l'actor i activista contra el canvi climàtic Javier Bardem, que explica la seva experiència a l'Antàrtida. 

Aquest primer episodi s'ha projectat en primícia als Balmes Multicines de Barcelona. L'acte ha comptat amb la presència del director de TV3, Vicent Sanchis, i del director i presentador de "Quatre gats", Ricard Ustrell. Entre el públic convidat hi havia tot l'equip tècnic i de producció del programa, els protagonistes d'alguns capítols, i alguns espectadors fidels, que han participat en un concurs per assistir a aquesta preestrena.

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha destacat que el programa "és sempre un enigma, perquè amaga moltes incògnites i sorpreses, com ara la cadència o els capítols que conté cada temporada, però que en essència manté una personalitat molt clara: és un programa eclèctic sobre les idees i reflexions de Ricard Ustrell, que reflecteixen els problemes que preocupen tota la societat." Per acabar, ha expressat l'orgull de comptar amb "un dels millors professionals que hi ha en aquest país".

Ustrell ha començat recordant l'origen del programa, un format radiofònic de Catalunya Ràdio, el nom del qual vol recordar "l'esperit d'aquell lloc emblemàtic de Barcelona on s'asseien intel·lectuals per parlar de tot allò que passava al carrer". I amb relació a aquesta temporada que s'estrena ha afegit que arriba renovada, amb la principal novetat és que els personatges centrals són l'excusa per parlar dels grans temes universals de què tracta cada capítol.

tv3.cat/quatregats
twitter.com/quatregatstv3
instagram.com/quatregatstv3

Anar al contingut