D'esquerra a dreta: Carles Farriols, productor del documental; Sílvia Pairó, productora executiva del Departament de Documentals de TV3; Xavier Llompart, director del documental; Montse Armengou, directora del "Sense ficció"; Maiol Virgili, realitzador del documental; Dani Barea, productor del "Sense Ficció", i Fúlvia Nicolàs i Ricard Belis, redactora i realitzador del "Sense ficció" respectivament

Preestrena de "Rialb, l'últim pantà", un documental sobre les irregularitats en la construcció de l'embassament

Ahir, es va fer la preestrena de "Rialb, l'últim pantà", una producció de TV3 produïda per The End Produccions Audiovisual que s'estrenarà al "Sense ficció" dimarts, 13 de juny

Prop de quatre-centes persones van assistir, ahir al vespre, a Ponts (La Noguera), a la preestrena de "Rialb, l'últim pantà", que "Sense ficció" emetrà dimarts que ve. El documental, dirigit per Xavier Llopart, denuncia les intrigues polítiques i econòmiques que van portar a la construcció del pantà més gran de Catalunya i, ara, el més sec, i que va comportar la destrucció de sis pobles de la vall del Mig Segre. Els veïns van perdre les seves cases i terres després d'una llarga lluita contra el projecte, que també recorden al documental.

En la presentació, la directora de "Sense ficció", Montse Armengou, va dir que "Rialb, l'últim pantà" també vol ser un homenatge reparador als habitants d'aquelles terres, als quals Xavier Llopart, el director, va agrair la implicació amb el projecte. La projecció va ser seguida amb emoció i un llarg aplaudiment pels assistents, molts dels quals eren afectats directes pel pantà.

El pantà de Rialb es va construir inundant el poble de Tiurana i cinc més, a la Noguera, l'any 1999. La seva construcció va comportar un gran impacte ambiental i humà, que encara perduren.

"Rialb, l'últim pantà" és una producció de TV3 produïda per The End Produccions Audiovisual.

tv3.cat/senseficcio
facebook.com/senseficcio
twitter.com/senseficcio

Anar al contingut