Mariola Dinarès.
Mariola Dinarès.

 "Popap" assisteix al seminari sobre mercat únic digital europeu, a Brussel·les

Dimecres, 6 de febrer, a les 13.00, el programa "Popap", amb Mariola Dinarès, s'emetrà des de Brussel·les, amb motiu del seminari "El mercat únic digital: assoliments i reptes", que té lloc al Parlament Europeu avui i demà.

L'edifici Alitiero Spinelli del Parlament Europeu, a Brussel·les, acull avui i demà, dies 5 i 6 de febrer, el seminari "El mercat únic digital: assoliments i reptes", centrat en l'impacte de les polítiques comunitàries sobre la connexió dels ciutadans europeus i l'adaptació dels diferents territoris de la Unió Europea (UE) a l'era digital. Durant la primera jornada, els eurodiputats exposen els avenços en matèria legislativa digital. La segona jornada posarà el focus en l'impacte de la intel·ligència artificial i la robòtica, que marcaran la pròxima legislatura europea, a partir de les pròximes eleccions del maig. Alguns dels principals punts de debat seran la seva regulació, l'impuls de la competitivitat de la UE, l'afectació sobre els valors de la societat europea, la privadesa de dades, el futur laboral o, fins i tot, els riscos de discriminació, entre d'altres.

El programa "Popap", amb Mariola Dinarès, seguirà demà, 6 de febrer, a partir de les 13.00, des del Parlament Europeu, el seminari sobre el futur del mercat únic digital, per conèixer de primera mà la directiva europea del Copyright -drets d'autor- i les conseqüències dels seus polèmics articles 11 i 13; els primers passos legislatius per regular l'arribada de la intel·ligència artificial i els drets civils dels usuaris, i el vot per internet a les eleccions europees.

Altres projectes que tractarà el programa de demà són l'e-Residency de la República d'Estònia, que s'ha convertit en el primer país de la UE a oferir una ID digital a qualsevol persona del món i la possibilitat d'iniciar i gestionar un negoci global en un entorn comunitari de confiança; el cas del robot Mario, a Irlanda, que és capaç de despertar a estones la memòria a persones amb demència severa, o la xarxa d'escoles rurals d'Extremadura, desenvolupades amb finançament del Fons Regional Europeu.

El programa "Popap" s'emet de dilluns a divendres, de 13.00 a 14.00.

 

catradio.cat/popap

facebook.com/popap

twitter.com/popap

instagram.com/popap

 

Anar al contingut