Oriol Junqueras diu que qualsevol avenç en el diàleg entre Catalunya i Espanya ara queda en mans d'una pròxima entrevista entre Carles Puigdemont i Mariano Rajoy

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", l'endemà que Soraya Sáenz de Santamaría no li va fer cap proposta més enllà de reiterar el "no" a un referèndum pactat.

Junqueras ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que considera que l'"operació diàleg" del govern espanyol queda congelada fins a una pròxima reunió entre els presidents Puigdemont i Rajoy. El vicepresident català ha assegurat que ahir la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, amb qui es va reunir a Barcelona, no li va fer cap proposta concreta, més enllà de reiterar el seu "no" a un referèndum pactat.

Segons Oriol Junqueras: "El que vam quedar és que els presidents del govern espanyol i del govern de Catalunya, en un moment o altre, en parlaran. No sé exactament quan però és possible i és probable que parlin i que, en funció d'això, reprendrem la conversa."

Junqueras també ha dit, amb un punt d'ironia, que l'absència de Catalunya a la conferència de presidents de la setmana que ve beneficia totes les altres comunitats. Començaran a debatre el nou fiançament autonòmic, i segons ell, el que demanés Catalunya seria automàticament un sostre de màxims per a la resta.

El vicepresident de la Generalitat ha recordat el que va explicar als representats de les altres comunitats en el darrer consell de política fiscal i financera: "Jo els hi vaig dir: escoltin jo estic convençut que tots vostès agrairan que no fem cap proposta perquè saben que si fem una proposta, aquesta proposta serà el topall per tots vostès. I vostès saben que si nosaltres no diem res és possible que facin una proposta molt millor i que els l'acabin acceptant, per tant nosaltres no els volem perjudicar."   

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Oriol Junqueras, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut