Neus Munté ha desmentit rotundament que el govern hagi obtingut il·legalment dades fiscals dels catalans com ha explicat el jutge i senador d'ERC Santi Vidal

La consellera de Presidència i portaveu del govern també ha negat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que la consellera Meritxell Borràs hagi pressionat funcionaris perquè es manifestin pel judici del 9-N.

En el mateix programa el portaveu republicà, Sergi Sabrià, també ha desmentit Vidal, ha dit que creu que són afirmacions fruit l'entusiasme i ha assegurat que avui es reuniran amb el senador per prendre una decisió sobre la seva continuïtat.

Neus Munté ha desmentit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, les afirmacions de Santi Vidal i ha assegurat que el govern no ha comès cap de les il·legalitats que ha relatat el jutge en el marc del procés independentista.

Munté ha refermat: "Jo desmenteixo de manera rotunda i categòrica aquestes declaracions, que són molt greus perquè són falses i, per tant són totalment inacceptables per a nosaltres com a govern. El govern actua amb total transparència, no tenim cap dada il·legal, no hem obtingut cap dada il·legal de cap ciutadà."

Recordem que en l'origen de la polèmica hi ha aquestes declaracions de Santi Vidal, que va dir: "El govern de la Generalitat de Catalunya té totes les vostres dades fiscals. Això és legal? Doncs no, perquè això està protegit per la llei de protecció de les bases de dades del govern espanyol. Però tontos no en som."

La consellera de Presidència ha afegit que no és competència del govern decidir el futur de Santi Vidal i que és ERC qui ha de prendre una decisió.

Segons Munté, "cal valorar si actituds com aquestes sumen a la base del procés, que necessitem, clarament, eixamplar o, si al contrari, resten. I aquí és on s'han de prendre les decisions corresponents, però això no em pertoca a mi sinó que toca al mateix interessat, el senador Vidal, i, evidentment, al seu partit.

Precisament, el portaveu d'ERC Sergi Sabrià ha dit, també a Mònica Terribas, que ERC es reunirà avui amb Santi Vidal, perquè li volen donar l'oportunitat d'explicar-se, i que després de la conversa decidiran si plega o el fan plegar, o si continua. Sabrià considera que Vidal es va deixar endur per l'entusiasme i ha destacat: "El que ha dit Santi Vidal no s'ajusta a la veritat i segurament és fruit de l'entusiasme pels molts actes que ha fet durant aquest temps, però està clar que el que ha dit no s'ajusta al que està passant".

També en declaracions al "El matí de Catalunya Ràdio", el primer  secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat compareixences parlamentàries del govern i ha alertat que veu plausible el que ha explicat el jutge Vidal: "El que em fa por amb tot això i no té a veure amb les declaracions de Santi Vidal, però hi té a veure en general: si un vol fer un referèndum que és il·legal i tothom ho sap, s'haurà de fer alguna il·legalitat, no? Com es fa un referèndum il·legal sense saltar-se la llei? Però com que aquesta vegada ens van dir que seria diferent del 9 de novembre i també ens van dir que era vinculant... "

La consellera portaveu de l'executiu català també ha volgut apagar una altra polèmica política: la consellera de Governació, Meritxell Borràs, va dir ahir al Parlament que trobava necessari que els funcionaris demanessin festa per anar a la manifestació contra el judici del 9-N que es farà el dilluns 6 de febrer.

Neus Munte ha destacat: "El govern , per descomptat, no demana a la ciutadania que vagi a una manifestació. Són les entitats sobiranistes, per tant, la societat civil organitzada i compromesa amb la democràcia, qui fa una crida a participar en aquestes manifestacions i en aquests actes de suport que es produiran, per exemple, el dia 6 de febrer. En cap cas s'ha pressionat els funcionaris, i responia a una interpel·lació , insisteixo, molt mal intencionada en aquest sentit, d'una determinada formació política.

Meritxell Borràs responia a una pregunta parlamentària de Ciutadans.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Neus Munté, cliqueu aquí.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Sergi Sabrià, cliqueu aquí.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Miquel Iceta, cliqueu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut