Marta Rovira, secretària general d'ERC, demana a Miquel Iceta que treballi pel dret a decidir

En declaracions a L'oracle de Catalunya Ràdio, amb Xavier Graset, Marta Rovira, secretària general d'ERC, ha demanat al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que treballi per fer possible el dret a decidir i que no es posi al costat del PP i Ciutadans.  
 
Rovira ha reiterat que les eleccions plebiscitàries s'han de fer perquè els ciutadans puguin expressar-se sobre la independència de Catalunya i ha lamentat l'actitud dels socialistes catalans. Rovira ha destacat que "quan Miquel Iceta, quan el PSC, quan sento gent del PSC que posa tantes dificultats que els ciutadans de Catalunya puguin complir, puguem complir entre tots, entre allò que vàrem decidir en unes eleccions, que per cert ells es presentaven amb un programa electoral dient  'sí, sí, els ciutadans de Catalunya han de poder votar per poder decidir el futur polític del nostre país', quan sento que fan tot això penso que estan fent el mateix que el Partit Popular o Ciutadans. I això és impedir que els ciutadans de Catalunya votin per decidir."
   
Rovira diu que el 9-N s'ha convertit ja en una data simbòlica i avisa que si Rajoy impedeix el procés participatiu farà el ridícul. La secretaria general dels republicans ha destacat que: "si el govern espanyol s'atreveix a impugnar fins i tot el 9 de novembre tal com l'estem organitzant, és que serà el ridícul més espantós del món mundial. Per tant, hem de dir que vingui el govern espanyol i que busqui la manera d'impugnar aquest nou de novembre. I després tots plegats haurem de decidir convertir aquest 9 de novembre en un èxit. I en un èxit de què? Dons de mobilització, de participació i  de reivindicació del vot." 
 
Rovira ha fet tertúlia amb Manuel Cuyàs, periodista; Ángeles Escrivá, redactora en cap d'El Mundo, i Xavier Roig, periodista.
 
Si voleu escoltar la tertúlia completa podeu anar aquí:
 
L'oracle es fa dilluns a divendres de tres a quatre de la tarda.
 
 
Catradio.cat/oracle
Facebook.com/loraclecatradio
Twitter.com/oraclecatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut