Bibiana Ballbè, a "La comunitat"
DIJOUS, A LES 21.00, I DIUMENGE, A LES 00.50

L'espai de reflexió col·lectiva "La comunitat" estrena la segona temporada parlant de la revolució digital

Demà, a les 21.00, s'estrena a TV3alacarta, al canal de YouTube de TV3 i al canal d'Instagram del programa, la segona temporada de "La comunitat", amb un capítol dedicat a parlar de la revolució digital que ha arribat a les nostres vides de forma imparable. El programa, dirigit i presentat per Bibiana Ballbè i d'emissió quinzenal, s'estrenarà també a TV3 el diumenge 27 de juny a les 00.50.

"La comunitat" és un programa multiplataforma que aposta per les xarxes socials per crear un espai per reflexionar sobre grans temes; un exercici col·lectiu i participatiu on l'audiència és creadora i espectadora a la vegada.

Els mesos de confinament derivat de la panèmia han accelerat la digitalització de manera exponencial.  El primer programa de la segona temporada de "La comunitat" vol analitzar com la revolució digital ens ha canviat la vida, quins canvis han vingut per quedar-se, què hem fet bé i que no hem fet tan bé ara que tots ens hem hagut de digitalitzar a marxes forçades i, també, vol saber si és possible no digitalitzar-se. Estem preparats per a tants canvis? Com seran les professions del futur? I les escoles?

La revolució digital ha impactat tothom, aquells que van néixer abans de la popularització d'internet i també els que ja han nascut amb el mòbil a la mà. Hem passat en poc temps a teletreballar, fer classe a distància, celebrar festes d'aniversari per videoconferència, comprar-ho tot a internet, augmentar el consum de pantalles i pujar la nostra vida al núvol.

Aquest capítol planteja les preguntes "Com t'ha canviat la vida la digitalització? Quines coses fas que abans t'haurien sonat a ciència-ficció i ara són el teu pa de cada dia?" El programa vol recollir les respostes de l'audiència. Per això, tothom que ho vulgui pot fer les seves aportacions penjant a xarxes una frase, una reflexió, un concepte, un àudio, un dibuix... en qualsevol format, amb el hashtag #ComunitatDigitalTV3. El programa recollirà i difondrà les aportacions a través del seu compte d'Instagram i també ho farà en el programa final.

Abans de la revolució digital un núvol era un núvol. Ara, tot ha canviat tant que els núvols també poden ser moltes altres coses. La nostra vida està, literalment, als núvols. Per això, el programa també planteja la pregunta "Com t'imagines els núvols?" Totes les fotos que s'enviïn al programa també en formaran part.

Guillermo Corominas és un apassionat de la seva feina. Dirigeix l'àrea de client de Mango amb l'objectiu de fer l'experiència de compra als seus clients més fàcil i agradable, sigui quin sigui el canal que aquests triïn per comprar. Corominas explica que fa 21 anys van obrir la primera web de compra online i que ser els primers els ha donat molt avantatge. Explica també que en plena revolució digital no es plantegen tancar botigues físiques ja que els clients són omnicanal.

Al podcast de "La comunitat" Aleix Valls, físic i matemàtic CEO de la consultora Liquid, explica que el superpoder més valuós en el futur serà la capacitat de concentració. Valls diu que el problema més greu que tenim ara mateix, derivat de la revolució digital, és la infinitat d'interrupcions generades per les diferents notificacions dels nostres dispositius.

El programa també compta amb la presència de Bibiana Díez, Lead Sales Engineer a Salesforce, experta en transformació digital que porta més de 22 anys en el sector del software. Díez confirma que actualment no digitalitzar-se no és una opció i anima totes les empreses a transformar-se digitalment. També explica que la relació entre els clients i les empreses està i seguirà estant basada en la confiança i que ara el client té més poder que mai.

A més, l'expert en economia digital Marc Vidal donarà unes pinzellades de cap on pot anar el futur. Parlarà d'educació, d'estil de vida i confessarà que és molt optimista amb el futur. Les seves paraules confirmen que estem vivint un moment històric.
Long Li és nadiu digital de la generació Z, s'autodefineix com a creador de continguts i ens ajudarà a dissimular les nostres actituds de boomer amb un diccionari bàsic i uns quants trucs.

Amb totes aquestes aportacions, el programa construirà una reflexió al voltant de la revolució digital. El resultat es podrà veure demà, 24 de juny, al canal d'Instagram de @lacomunitattv3, a TV3alacarta i al canal de TV3 de YouTube, i diumenge 27 de juny, a les 00.50, a TV3.

El programa

"La comunitat", una idea original de Bibiana Ballbè i Eva Merseguer, és un nou concepte de programa. Primer, perquè es basa en el talent, la participació i la creació col·lectiva. Bibiana Ballbè, que el presenta i el dirigeix, n'és la cara visible, però aquest nou espai no seria possible sense l'audiència. I segon, perquè posa el focus en l'entorn digital. És un espai que neix i creix a les xarxes socials, on s'emetrà en primer lloc, per acabar després emetent-se a la televisió.

El programa aposta pel talent, la participació i la creació conjunta a través de les xarxes socials per crear i fer créixer una comunitat activa, creativa i col·laborativa. Amb la creativitat i el talent com a pilars fonamentals, "La comunitat" teixirà una reflexió col·lectiva al voltant d'alguns dels temes universals de la condició humana, creant debat i un espai de creació al voltant de cada un d'ells.

Per poder elaborar cada nou capítol, "La comunitat" anuncia el tema i fa una crida a la participació al compte d'Instagram de @lacomunitattv3. Tothom qui ho vol pot participar-hi enviant la seva proposta o creació, de format i contingut totalment lliure, utilitzant el hashtag #LaComunitatTV3.

Durant deu dies, a través d'Instagram, YouTube i 3alacarta, el programa es farà ressò del material rebut i entrevista experts i testimonis. Tot aquest contingut es condensa en el programa final, que s'emet en exclusiva, de manera quinzenal, els divendres, al canal d'Instagram de @lacomunitattv3, a TV3alacarta i al canal de TV3 de YouTube i, el diumenge posterior a la nit, a TV3.

"La comunitat" és una producció de TV3 amb la col·laboració de TheCreativeAgency.

tv3/la-comunitat
instagram.com/lacomunitattv3
youtube.com/user/tv3

#LaComunitatTV3
#ComunitatDigitalTV3

Anar al contingut