Nora Sala-Patau i Edu Buch a Les Perseides
Nora Sala-Patau i Edu Buch a "Les perseides"

"Les perseides", un film amb la participació de TV3, arriba als cinemes

Demà, 5 de desembre, s'estrena a les sales comercials "Les perseides". El film, dirigit per Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró, compta amb la participació de TV3 i ha tingut ressò en diversos festivals de cinema, tant a nivell nacional com internacional.

"Les perseides", un film protagonitzat per Eduard Buch, Nora Sala-Patau, Marta Tremps i Carmela Poch, s'estrena demà, 5 de desembre, a les sales de cinema del país. El llargmetratge recorre, a través de la mirada d'una adolescent, les misterioses llegendes d'un poble construït sobre el terreny de batalla de la Guerra Civil espanyola.

El film de Dexeus i Gabarró ha participat en diversos festivals de cinema: A nivell nacional s'ha projectat al Festival de Cinema de Gijón, al festival L'Alternativa, a Barcelona, al Festival Márgenes de Madrid, de cinema independent i al Temporada Alta, el Festival Internacional d'Arts Escèniques de Girona. Fora d'aquestes fronteres, el llargmetratge també ha tingut presència al Festival de Cinema Independent de Buenos Aires (BIFICI), al Festival Cinespaña, a Tolosa, i al Film Fest Gent, a Bèlgica.

"Les perseides" és una producció de Boogaloo Films i de la Universitat Pompeu Fabra, amb la participació de TV3 i el suport de l'Institut Ramon Llull de Llengua i Cultura Catalana.

Sinopsi:

Els pares de la Mar s'acaben de separar. El seu pare, que no està en el seu millor moment anímic i no sap com afrontar les diferències amb la seva filla, l'ha portat al poble on ell va créixer però del qual mai no havia parlat, un lloc mig abandonat situat entre el riu Ebre i el desert dels Monegres, amb l'objectiu de posar a la venda la casa familiar. Un cop allà, la Mar coneixerà la Isa, una noia del poble que funciona amb unes regles diferents a les que ella està acostumada i trobarà una vella caixa del seu pare que conté un estrany mapa dels secrets del poble i una gravadora. Tot això la portarà a conèixer llegendes de postguerra que, a poc a poc, la faran acostar al seu pare i la portarà a descobrir un lloc bastant més fascinant d'allò que s'esperava quan hi va arribar.

Fitxa tècnica:

Direcció: Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró
Producció: Miguel Ángel Blanca i Bernat Manzano
Guió: Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró i Maria Colomer
Fotografia: Ssoí Ramon
Muntatge: Alba Cid
Música: Ángel Pérez Ortega
Intèrprets: Eduard Buch, Nora Sala-Patau, Marta Tremps i Carmela Poch

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut