Laura Rosel comparteix la seva visió de l'art, al programa "Artistes".
Laura Rosel comparteix la seva visió de l'art, al programa "Artistes".
Dijous, a les 22.45

La periodista Laura Rosel comparteix la seva visió de l'art amb joves creadors amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental a "Artistes"

Demà, dijous, a les 22.45, el 33 emetrà l'últim capítol d'"Artistes", un espai que dona veu a joves creadors amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental que comparteixen l'experiència de l'art acompanyats de cares conegudes per l'audiència. En el sisè episodi, la periodista de Catalunya Ràdio Laura Rosel descobreix les seves habilitats artístiques mentre el programa pinta una rèplica de "La llibertat guiant el poble". 

A l'última entrega, "Artistes" es troba amb Laura Rosel, directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio", i descobreix quines són les seves habilitats artístiques mentre el programa pinta una rèplica del quadre "La llibertat guiant el poble", d'Eugène Delacroix. L'obra serà el punt de partida perquè Rosel faci una crida feminista. Aquest capítol d'"Artistes" també mostrarà com l'art és capaç de provocar canvis en un mateix i al món. A més, els artistes del programa faran retrats fotogràfics i una caricatura a la convidada li dedicaran una cançó i li faran un dibuix molt original del laberíntic edifici dels estudis de Catalunya Ràdio. 

"Artistes" és plaer per la creativitat, un repte per reaprendre la història de l'art i mirar-se les obres més icòniques de la nostra cultura amb una mirada sense filtres. En aquest projecte hi encaixen totes les disciplines artístiques: els secrets de la fotografia, la pintura, la música, el teatre musical, el ballet o el beatbox, entre d'altres. El programa, que ofereix l'oportunitat de veure l'art amb una altra mirada, aposta per compartir experiències artístiques amb joves creadors amb discapacitat intel·lectual i persones conegudes pels espectadors, com el periodista Roger de Gràcia, l'actor Ivan Labanda, la cantant Gisela, l'actor Jose Corbacho i l'actriu Mireia Portas. En aquestes trobades, compartiran les seves trajectòries, passions i formes de crear i de treballar. 

 

L'origen del projecte d'"Artistes" 

Aquesta proposta va néixer quan l'equip del programa va visitar el projecte d'art de la Fundació Ampans, a Manresa, que treballa per la plena inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns del desenvolupament i de salut mental. En aquesta visita van quedar impactats pel mètode utilitzat i per la forta personalitat que desprenien les obres exposades. Potser el secret d'aquestes obres era justament que estaven creades per artistes amb capacitats diverses, sense filtres ni estereotips.  D'aquí surt "Artistes", de la voluntat d'explorar l'art des de noves perspectives, amb l'objectiu d'oferir una experiència única i sorprenent.   

"Artistes" és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3, a partir d'una proposta conjunta de Youplanet i Bah! Studios amb la Fundació Ampans, seleccionada en la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per difondre i descobrir la cultura catalana que han organitzat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.   

 

#ArtistesTV3 

Anar al contingut