Mohamed Mellali i Valero Escolar recullen el premi amb Neus Ballús a Locarno
Mohamed Mellali i Valero Escolar recullen el premi amb Neus Ballús a Locarno

La pel·lícula de Neus Ballús "Sis dies corrents" rep el premi a la millor interpretació del Festival de Locarno

Dos lampistes que no són actors professionals, Mohamed Mellali i Valero Escolar, s'han endut el Lleopard del Festival de Locarno per la seva interpretació a la pel·lícula de Neus Ballús "Sis dies corrents". El llargmetratge compta amb la participació de TV3

"Sis dies corrents", l'última pel·lícula de la directora Neus Ballús, ha estat multipremiada al prestigiós Festival Internacional de Cinema de Locarno. Mohamed Mellali i Valero Escolar s'han endut el Lleopard a la millor interpretació masculina, ex aequo. Tots dos treballen de lampistes i no són actors professionals. "Sis dies corrents" ha recollit també el Premi Europa Cinemas Label i la menció especial del jurat jove independent, en aquest certamen que es considera un dels 15 festivals més importants del món.

Aquesta història, a mig camí entre el documental i la ficció, segueix durant una setmana el dia a dia de tres lampistes. Amb participació de TV3, la pel·lícula barreja humor i aparent lleugeresa amb una profunda reflexió sobre els prejudicis, la diversitat i la multiculturalitat, i ha estat seleccionada en un altre festival, el de Toronto, al mes de setembre.

"Sis dies corrents" és el tercer llargmetratge de Neus Ballús després de les coproduccions de TV3 "La plaga" (Berlinale, 2013) i "El viatge de la Marta" (Berlinale, 2019). Com és habitual en la seva filmografia, Ballús ha treballat amb un càsting format íntegrament per no actors que s'interpreten a ells mateixos. Després de dos anys de càsting i documentació sobre l'univers dels lampistes i instal·ladors, la directora va triar els tres protagonistes -lampistes reals- per interpretar la gran varietat de situacions que es troben quan entren a casa d'un client per dur a terme una reparació.

Amb guió de Ballús i de Margarita Melgar (pseudònim darrere del qual es troben Montse Ganges i Ana Sanz-Magallón), el film està produït per Miriam Porté per Distinto Films i El Kinògraf, amb la producció associada de Slot Machine (França). Compta amb la participació de TV3 i amb el suport de l'ICAA i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Amb l'impuls del Màster de Documental de Creació de la UPF.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut