La coproducció de TV3 "Èxode", nominada al Seoul International Drama Awards

"Èxode", dirigida per Román Parrado, protagonitzada per Marcel Borràs, Roser Tàpias, Joan Amargós i Òscar Muñoz, ha estat nominada a la categoria de millor pel·lícula per a televisió al Seoul International Drama Awards, que se celebrarà del 8 al 13 de setembre.

"Èxode", la producció de Set Màgic Audiovisual, en coproducció amb TV3 i la col·laboració d'Aragó Televisió, l'Icec, MHM EBRO 1938 i el CECAAC, ha estat nominada a la categoria de millor pel·lícula per a televisió a la 15a edició del Seoul International Drama Awards.

"Èxode, de la batalla a la frontera" és una pel·lícula que se situa a finals del 1939, després de la desfeta a la batalla de l'Ebre, quan la població civil republicana va començar una fugida massiva cap a França. A dones, nens i vells, van unir-s'hi els milers de soldats republicans que, a poc a poc, i veient que s'acostava la derrota, anaven desertant. Aquesta és la història d'un viatge emprès per més de 460.000 persones, és la història de tots aquells fugitius que van deixar enrere la seva vida a la recerca d'una nova llar.

 

Sinopsi

Finals de 1939. Després de la derrota a la batalla de l'Ebre, l'exèrcit republicà està al llindar de la desfeta. Veient la difícil situació militar, la població civil republicana comença una fugida massiva cap a França i, a poc a poc, els militars, de forma ordenada o desertant, s'hi van unint. Els nacionals guanyen terreny dia a dia i la caiguda de la II República es preveu imminent.

"Èxode" és la història d'amor del Guillem i la Maria, però també la dels més de 460.000 refugiats que van travessar la frontera francesa aquell hivern. Tot el que van viure en aquell viatge fins a "la línia" forma part del recorregut vital de cadascun d'ells, però també de la memòria col·lectiva.

 

Fitxa tècnica

Director: Román Parrado

Productor: Oriol Marcos

Producció executiva TV3: Oriol Sala-Patau i Esther Dueñas

Guionista: Eduard Solà

Director de foto: Adrià Pastor

 

tv3.cat/ficcio-i-cinema

Anar al contingut