Judit Martín Gat Perich
Judit Martín
PREMIS

Judit Martín, actriu de "Polònia", rep el Premi Gat Perich

L'actriu de "Polònia" Judit Martín ha estat guardonada a la 20a edició del Premi Internacional d'Humor Gat Perich. El certamen també ha reconegut el treball de l'humorista gràfica Flavita Banana, pseudònim de Flavia Álvarez-Pedrosa, i la revista "El Jueves", que celebra els 40 anys. Els premis es van lliurar ahir a la seu del grup editorial RBA, davant d'unes 500 persones.

Judit Martín, actriu i imitadora del "Polònia", l'espai de sàtira política de TV3, ha rebut el Premi Internacional d'Humor Gat Perich, un premi que distingeix humoristes de diversos àmbits. El jurat ha valorat la seva "militància compromesa amb l'exercici de l'humor, com ho demostra la seva llarga vinculació amb Pallapupas, pallassos d'hospital".

L'actriu de "Polònia" dona vida a Marta Pascal, Irene Montero, Cristina Cifuentes, María Dolores de Cospedal o Eulàlia Reguant, entre molts altres personatges. També participa com a imitadora al programa de ràdio "Versió RAC1".

Els premis Gat Perich, que convoca l'Associació Perich Sense Concessions, es lliuren des de l'any 1996 en memòria del dibuixant satíric Jaume Perich. Enguany, el certamen també ha guardonat l'humorista gràfica Flavita Banana, pseudònim de Flavia Álvarez-Pedrosa, i el setmanari d'humor satíric "El Jueves", que celebra 40 anys d'història, amb el Premi d'Honor.

Com és tradicional, abans de la celebració de l'acte a la seu del grup editorial RBA, al qual han assistit unes 500 persones, els guardonats han passejat pel port de Barcelona en una golondrina i han viatjat des del Fòrum amb un tramvia anomenat Tram Perich.

El jurat del Premi Internacional Gat Perich està compost per Josep Maria Cadena ("El Periódico"), Vicent Sanchis (TV3), Jaume Vidal ("El Punt-Avui"), Sergi Dória ("ABC"), Antoni Bassas ("Ara"), Rosa Mundet ("La Vanguardia"), Manu Caballero (RBA), els dibuixants Kap i Fer, i Rosa Bertran, de l'Associació Perich Sense Concessions.

Els premiats se sumen a una nòmina en la qual també figuren Toni Batllori, Krahn, Plantu, El Roto, Gila, Forges, Ferreres, Mingote, Quino, Ricardo, Romeu, Andrés Vázquez de Sola, Pepe Rubianes, Andreu Buenafuente, Peridis, Tricicle o el programa "Polònia".

tv3.cat/polonia

Anar al contingut