Joan Herrera admet que es pugui flexibilitzar el límit de velocitat dels 80

El secretari general d'ICV creu que la mesura es podria reorientar tenint en compte els criteris tècnics.

El secretari general d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Joan Herrera, s'ha mostrat disposat que es flexibilitzi la limitació de velocitat als 80 quilòmetres per hora, una mesura impulsada per la formació ecosocialista. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Herrera ha dit que aquesta possible modificació s'hauria de fer "en funció de la qualitat de l'aire".

El candidat d'Iniciativa a la presidència de la Generalitat ha explicat que la mesura que ha aplicat el govern ha donat un bon resultat i ha afegit aquesta reflexió: "Ja sé que hi ha a alguns, el senyor Artur Mas ja ha dit que ho traurà totalment, que els és igual la qualitat de l'aire, que al Baix Llobregat, per allà on passen les infraestructures la qualitat de l'aire sigui molt pitjor, però a nosaltres, no. Jo crec que això s'haurà de flexibilitzar o no en funció dels criteris tècnics, si garantim que la qualitat de l'aire millora realment i no empitjora".

Vaga general

Sobre la vaga general convocada per demà passat. Joan Herrera ha dit que espera que sigui un èxit i que això obligui el govern a rectificar la política econòmica. Herrera ha anunciat que farà vaga com a diputat del Congrés i ha justificat que no en faci el president d'Iniciativa, Joan Saura, al capdavant del departament d'Interior: "Òbviament, el conseller d'Interior el dia de la vaga no pot desaparèixer. En canvi un diputat com jo el que sí pot fer és anar a la manifestació, exercir el seu dret de vaga i no anar al Congrés dels Diputats perquè crec que és el més oportú".

El secretari general d'Iniciativa reclama que ni piquets ni empresaris pressionin aquell dia els treballadors. "És violència que un empresari amenaci un treballador que si va a la vaga l'acomiadarà? Jo crec que sí. Tota amenaça ho és de violència", també la que puguin exercir els piquets, segons Herrera, que remarca, però, que "davant d'una vaga la major amenaça és la que t'acomiadin".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut