Lluís Oliva durant una entrevista al telenotícies, l'any 1993, quan era director de Catalunya Ràdio, coincidint amb el desè aniversari de l…
Lluís Oliva durant una entrevista al telenotícies, l'any 1993, quan era director de Catalunya Ràdio, coincidint amb el desè aniversari de l'emissora.

Ha mort Lluís Oliva, que va ser director de Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i la CCRTV

Lluís Oliva Vázquez de Novoa, nascut a Barcelona el 19 de juliol de 1955, ha mort avui als 62 anys per una malaltia respiratòria. Havia estat, en diverses etapes, director de Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV). Figura clau en la història dels mitjans públics, en va impulsar la innovació i el lideratge.

Format en Periodisme als Estats Units, abans de la seva etapa com a directiu als mitjans públics catalans va treballar en diversos mitjans de l'estat de Califòrnia, del 1977 al 1982, any en què es va incorporar a Antena 3 Ràdio a Catalunya com a cap de Programes i va acabar sent-ne el director.

El 1986 va ser nomenat director adjunt de Catalunya Ràdio, i el 1988 va passar a ser el director del grup d'emissores de Catalunya Ràdio. En l'etapa en què Oliva va dirigir la ràdio nacional de Catalunya, va apostar per la creació de Catalunya Informació, l'emissora informativa del grup, pionera a tot l'estat, basada en referents de màxim prestigi internacional com la CNN i France Info.

El 1995 va ser nomenat director de Televisió de Catalunya i la va encapçalar en un període marcat per la consolidació de TV3 com a canal de referència entre el públic de Catalunya. Sota la seva direcció, es va crear la Fundació La Marató de TV3, el 1996. Un any després, la cadena va obtenir per primera vegada el lideratge històric d'audiència. Durant aquesta etapa, l'any 1999, Oliva va exercir uns mesos de director general de la CCRTV (actual CCMA).

El vicepresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, ha destacat que Lluís Oliva va ser "un referent memorable en la història de Catalunya Ràdio, de TV3 i de la CCRTV. Un home d'una gran intel·ligència i sentit de l'humor, que va apostar per la innovació i va fer líders d'audiència la ràdio i la televisió nacionals de Catalunya".

Als anys 90, va ser professor associat de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des de l'any 2000, va ser director de la productora audiovisual Imagic Telecom.

ccma.cat

Anar al contingut