Francesc Homs es mostra plenament disposat a anar de número 1 a les llistes de CDC per a les eleccions del 20 de desembre

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el conseller de la Presidència en funcions ha assegurat amb rotunditat que ningú podrà impedir que la setmana que ve es voti i s'aprovi al Parlament la declaració per iniciar el procés cap a la independència.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, Francesc Homs ha manifestat el seu desig d'encapçalar les llistes de CDC per a les eleccions del 20 de desembre, tot i que ha donat l'última paraula al partit.

El conseller de la Presidència en funcions ha dit: "Aquesta predisposició hi és, les ganes hi són, fa dies que això ho he comentat a la direcció i a la permanent de Convergència i ho faig amb tota la convicció i totes les ganes, amb tota la modèstia perquè el moment polític és un moment prou complicat."

Homs creu que Convergència ha de ser present a Madrid per defensar els interessos de Catalunya. I també per frenar el PP i l'ascens de Ciutadans.

D'altra banda, el conseller en funcions ha qualificat d'electoralista la iniciativa del PP Català de portar al Tribunal Constitucional la declaració per iniciar el procés d'independència, i ha assegurat amb rotunditat que hi ha mecanismes alternatius perquè s'aprovi la setmana que ve.

Sobre aquesta posició del PP, Homs ha dit: "Doncs que vagin fent campanya electoral. Jo li asseguro una cosa, i és que això, si hi ha la majoria per aprovar-se, que entenc que hi és, i aquí sí que no aniré més enllà d'això perquè si no ja estaria desvelant estratègies, perquè n'hi ha, o d'una manera o d'una altra li asseguro que això es vota la setmana que ve. I no ho podran impedir."

Pel que fa a la possibilitat que Artur Mas convoqui eleccions al març per falta d'acord amb la CUP, Homs no ho ha descartat, però s'ha mostrat confiat que la formació de Baños acabarà facilitant la investidura de Mas.

Si voleu sentir l'entrevista amb Francesc Homs, la trobareu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut