Èxit de participació en l'acció "El Maria Canals porta cua" de Catalunya Ràdio dins la 65a edició del Concurs Maria Canals

Durant tot el dia, el grup d'emissores de Catalunya Ràdio ha fet lluir l'acció "El Maria Canals porta cua" amb una programació completa i variada amb la música com a protagonista, amb la participació dels realitzadors de Catalunya Ràdio, Catalunya Música i iCat. El piano de cua situat a la porta de l'emissora ha convocat artistes com Marta Cascales Alimbau, Cèlia Margalef, Manu Guix, The Sey Sisters, Eduard Costa i els actors del musical "Rent", entre la vintena d'intèrprets que hi han participat, a banda de músics espontanis.

Amb un notable èxit d'artistes convidats i altres d'espontanis, Catalunya Ràdio celebra durant tot el dia la iniciativa "El Maria Canals porta cua", dins la 65a edició del Concurs Internacional Maria Canals, que distribueix pianos en diversos espais públics de Barcelona, Catalunya i Espanya. L'acció ha començat a les vuit del matí i acabarà a les vuit del vespre.

Durant tota la jornada, Catalunya Música ha convidat a tocar el piano un ampli ventall de professors i estudiants de piano provinents de les principals escoles de música del país: el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Conservatori Superior de Música del Liceu i l'Institut Escola Artístic Oriol Martorell. Les actuacions al davant de l'emissora han coemnçat a les 8.00 amb la pianista Marta Cascales Alimbau, seguida de Xevi Rubio, Laia Tatjé i Cèlia Margalef. També hi ha participarat Ruben Godina, Jaume Diport, Mireia Fernández, Adrià Perea, José Enrique López, Noelia Aparicio, Sira Hernández, Bernat Català, Àlex Alguacil i Xavier Ricarte, entre altres. Les peces que interpreten amb el piano son transmeses en directe a través de connexions puntuals des del carrer. Amb motiu de l'entrada de la primavera, ahir, 21 de març, que coincideix amb el 334è aniversari del naixement de Johann Sebastian Bach, moltes de les peces son del compositor alemany. 

El canal de música i cultura iCat s'ha afegit a la iniciativa a les 9.30, amb "Els experts", el programa despertador presentat per Albert Miralles i Roger Seró, amb entrevista i actuació del trio The Sey Sisters, que han interpretat "Years to come", "What's going on" i "Believe".

El piano també ha format part de la programació de Catalunya Ràdio. A les 11.00, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, ha entrevistat els músics Eduard Costa, que ha presentat el seu projecte "L'últim indi", Caïm Riba i Pol Maresma, que han actuat al piano instal·lat a la porta de l'emissora.

A les 12.30, l'equip de l'"APM?" ha fet la seva pròpia versió de la cançó guanyadora d'un Oscar "Shallow", de la pel·lícula "Ha nascut una estrella", amb Oriol Dalmau en el paper de Bradley Cooper i Gemma Safont, del programa "Un restaurant caníbal a Berlín", en el paper de Lady Gaga, i amb l'acompanyament de Xavi Cazorla, Jordi Asturgó i Montse Barcon. Un aperitiu musical en clau d'humor abans de rebre Manu Guix, el convidat del "Popap", amb Mariola Dinarès, a partir de les 13.00, que ha fet un repàs de la seva vida digital abans d'interpretar dues peces al piano.

A partir de les 16.00, el programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia ha presentat Daniel Anglès, director del musical "Rent" i alguns dels actors del musical que es preestrena el dimarts 26 a l'Onyric del Teatre Condal de Barcelona, i que han interpretat diversos temes d'aquest musical de Broadway inspirat en "La Bohème" de Puccini, amb llibret de Jonathan Larson.

Després de l'èxit de l'edició anterior i per sisè any consecutiu, Catalunya Música s'ha afegit a aquesta acció dins d'un acord entre el Concurs Internacional de Música Maria Canals i la CCMA, que s'emmarca en les activitats de l'OFF Concurs, amb què l'associació vol trencar les barreres socials, culturals i mentals que hi ha entre la majoria de la població en relació amb la música i el piano.

Amb l'objectiu de trencar la sacralització d'una determinada música considerada culta i difícil, i també la inaccessibilitat a la pràctica musical, es promou la iniciativa de posar pianos al carrer, en espais públics, a l'abast de qualsevol persona, encara que no hagi tocat mai aquest instrument.

#JoHiToco

catradio.cat
facebook.com/catradio

twitter.com/catradio

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catmusica

iCat.cat
facebook.com/iCat

Anar al contingut