"Quan arribin els marcians" dedica el reportatge a les mestresses de casa.
"Quan arribin els marcians" dedica el reportatge a les mestresses de casa.
Dilluns, a les 23.55

És l'hora de les mestresses i de l'actriu Diana Roig, a "Quan arribin els marcians"

Dilluns, a les 23.55, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. Les mestresses de casa, dones incansables i invisibles que ara són reivindicades per diverses artistes, i Diana Roig, actriu del musical "Cantando bajo la lluvia", són protagonistes d'un nou capítol marcià.

Reportatge: És l'hora de les mestresses

Són les nostres àvies, mares o tietes, una generació de dones incansables però invisibles i mancades de drets per decidir quina vida volien viure. Ara, molts artistes reivindiquen aquestes mestresses de casa que sostenien la família i la llar, és a dir, la meitat de l'economia.

La fotògrafa Lucía Herrero es fixa en el seu uniforme i les celebra amb el projecte "Tributo a la bata". El col·lectiu escènic Comando Señoras vol atorgar-los el protagonisme que es mereixen amb propostes teatrals, audiovisuals i accions al carrer. La poeta Elena Medel debuta en la novel·la amb "Las maravillas", una història sobre la manca de diners, les cures, les feines de neteja, la precarietat i els moviments veïnals.

A més, amb el sociòleg de la UAB Vicent Borràs, el programa analitza com ha evolucionat la figura de la mestressa de casa fins ara i com ha impactat la pandèmia en la repartició de les feines domèstiques. Espòiler: ha estat una oportunitat perduda per avançar en igualtat.

 

L'abducció: Diagna Roig

A qui se li acut fer un musical d'una de les pel·lícules més icòniques de la història del cinema? L'actriu Diana Roig es posa les sabates de claqué de Kathy Selden, una de les protagonistes de "Cantando bajo la lluvia", que es pot veure al Teatre Tívoli de Barcelona, comandada per Àngel Llàcer i Manu Guix. Si plou, la Diana canta "Singin' in the rain" i sembla que tot s'arregla.

 

Cap de setmana a la Terra

A l'última part del programa, dirigit per Esther Rodríguez, els redactors i redactores terrícoles responsables d'aquesta missió marciana, Júlia Bertran, Jofre Font, Bego Garcia Pla, Roger Roca i Lluís Salgado, fan les seves recomanacions perquè els marcians passin un bon cap de setmana a la Terra.

Els suggeriments d'aquesta setmana són: la pel·lícula "La crónica francesa", de Wes Anderson; el Barcelona Jazz Festival, que se celebra en diversos espais de Barcelona fins al 10 de març del 2022; el festival Passatge Insòlit, dedicat a l'art del firaire, que es fa del 22 al 24 d'octubre a Santa Coloma de Gramenet; el certamen d'arts escèniques Escena Poblenou, del 21 al 24 d'octubre a Barcelona, i el Festival Protesta, dedicat al cinema de crítica social, que se celebra fins al 23 d'octubre a Vic.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, un lloc des d'on tothom es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estem convençuts: la cultura és a tot arreu.

 

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut