Dimarts, a les 00.05

Els treballs de Rubén Seca, guardonat al festival Ibicine d'Eivissa, a "Curtcircuit 33"

Dimarts, a les 00.05, "Curcircuit 33" estrena quatre curtmetratges de Rubén Seca (ECIB), nou talent català guardonat fa poc al festival Ibicine d'Eivissa.

"El hombre cono" – Rubén Seca – 4' – Catalunya - Documental
Al Japó, un dels països més neoliberals del planeta, han trobat la fórmula perfecta per reduir les pensions i l'atur en general: crear una figura de treballador que es passa el dia sencer dret protegint els cons.

"Esculpint a la memòria" – Rubén Seca – 4' – Catalunya - Documental
Un relat sobre la memòria -tant personal i privada com col·lectiva-, a partir de les escultures.

"Reminiscència"  - Rubén Seca – 4' – Catalunya – Documental experimental
El cineasta s'enfronta al material filmat mesos enrere, després de la pèrdua del seu avi: la transformació i desaparició d'un espai replet de records.

"Finca Règia" – Rubén Seca – 18' – Catalunya - Ficció
L'Iñaki, que viu de lloguer amb una renda antiga des de fa més de 30 anys, comença a rebre visites incòmodes a casa seva. Descobreix que el seu pis està en venda en una immobiliària. I la llei permet vendre el seu pis amb ell inclòs en l'operació.

Biofilmografia del director

Nascut el 1991 a Bayreuth (Alemanya), de pares espanyols, cursa el grau de Dret a la Universitat de Barcelona, ​​el màster d'Advocacia a la UOC, aprova l'examen estatal d'advocacia, i obté el títol d'advocat. Tot i això, durant la carrera de Dret descobreix la seva gran passió pel cinema i dedica bona part del temps a anar a la Filmoteca i s'inicia com a crític de cinema en festivals de cinema com la Berlinale, Sitges o Sant Sebastià, als quals assisteix sens falta des del 2014.

La seva primera incursió acadèmica al cinema és el 2015, quan cursa Iniciació al guió a l'Escola de Cinema de Barcelona (ECIB).

El 2016 inicia els seus estudis de la diplomatura de Direcció a l'ECIB. El març del 2017 filma el seu primer curtmetratge d'escola, "Solitud", que ja té un recorregut per festivals. Des de llavors ha estat sempre molt actiu, i fins ara ha realitzat una quinzena de curtmetratges, tots escrits, produïts i dirigits per ell, entre els quals destaquen "Finca Règia", "Reminiscència" o "Esculpint a la memòria". Aquest últim treball aconsegueix més de 80 seleccions i 15 premis, i és el curtmetratge guanyador de l'edició del 2018 del Notodofilmfest, amb el jurat compost per Rodrigo Sorogoyen, Guillermo Arriaga, Irene Blecua, Paula Ortiz i Javier Fesser.

El 2019 acaba els seus estudis de cinema, però continua la formació pel seu compte assistint a tallers de cinema de cineastes com José Luis Guerin, Jaime Rosales, Víctor Erice, Albert Serra, Paulino Viota, Celia Rico, Meritxell Colell, Nicolas Philibert, Eugène Green, Eric Pauwels, Pedro Costa, etc.

El 2021 decideix emprendre també l'aventura com a productor i constitueix la seva pròpia empresa productora de cinema independent, Shoji Films, conjuntament amb Patrícia Gómez, amb l'objectiu de donar sortida als seus projectes, així com a apostes futures de cinema d'autor. A través d'aquesta productora, recentment dirigeix ​​tres curtmetratges nous, que comencen ara la seva distribució per festivals, titulats "Les empremtes de la llum" i "Ouroboros", filmat en 16 mm, i actualment també està en postproducció el seu curtmetratge "Mortis Causa", el més ambiciós quant a producció fins ara, que ha comptat amb els recursos més grans.

Paral·lelament, comença a desenvolupar el que espera que sigui el seu primer llargmetratge documental, titulat "Los cangrejos". Aquest projecte ha passat pel Mallorca Talent Lab (de l'Atlàntida Film Fest), i va estar a les portes de ser seleccionat al Berlinale Talents-Doc Station, on va quedar a la "shortlist" de 17 projectes preseleccionats, dels quals finalment en van seleccionar 10.

Paral·lelament se centra a tirar endavant molts dels seus projectes: comença a rodar un llargmetratge documental titulat "The Pisoft Project", que porta filmant des del 2019, al voltant d'un inventor que s'està construint la seva pròpia casa bioclimàtica autosostenible, al bell mig del nucli urbà. Està immers també en el desenvolupament i finançament d'un curtmetratge documental titulat "La font de l'Aurora", al voltant de la memòria a la ciutat de Barcelona, ​​així com la relació actual de les persones amb les escultures a la via urbana, recollint la història peculiar d'un conjunt escultòric que es remunta a l'Exposició Internacional de Barcelona del 1929 i acaba connectant amb la seva infància; projecte que, a més, està tutelat per José Luis Guerin.

La ficció, l'animació, el documental i les noves arts i els efectes visuals, al 33!

twitter.com/curtcircuit33

facebook.com/curtcircuit33

tv3.cat/curtcircuit-33

Anar al contingut