Sergi López en el film "Staff only" (ACN)
Sergi López en el film "Staff only" (ACN)

"El viatge de la Marta", producció associada de TV3, a "Conegudes (també) a casa 2019"

"Conegudes (també) a casa 2019", que forma part de la 27a Mostra Internacional de Films de Dones, aproparà, de setembre a desembre, els últims films de tretze cineastes catalanes a les ciutats i centres penitenciaris de Catalunya

Seran els curts i llargmetratges de Neus Ballús, Celia Rico, Meritxell Colell Aparicio o Ingrid Guardiola, entre altres, i es podran veure a divuit municipis, gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació SGAE.

El film de Neus Ballús "El viatge de la Marta", producció associada de TV3, es podrà veure el 6 d'octubre, a les 17.30, a la plaça de la Vila de Santa Coloma i el 10 de desembre, a les 21.30, al Cinema Vigatà de Vic.

"Conegudes (també) a casa 2019" començarà el seu circuit amb "Viaje al cuarto de una madre" de Celia Rico, que es projectarà el 18 de setembre, al Centre Penitenciari Puig de les Basses de Girona i el 19 de setembre, al Centre Penitenciari Mas d'Enric de Tarragona. "Casa de ningú" d'Ingrid Guardiola, "Con el viento" de Meritxell Colell Aparicio i "Penèlope" d'Eva Vila seran altres dels llargmetratges que recorreran poblacions com Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels, Vic, Sabadell i Igualada, entre altres.

"El viatge de la Marta" ("Staff only"), producció associada de TV3, és un retrat polièdric del turisme occidental a l'Àfrica i de la mirada del turista sobre la realitat africana, dirigida per Neus Ballús i protagonitzada per Elena Andrada, Sergi López i Ian Samsó. La pel·lícula ja pogut veure a la Berlinale, el Festival de Màlaga, el BCN Film Festival, i el BFI London Film Festival.

Sinopsi

La Marta (Elena Andrada), una noia de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal amb el seu pare, el Manel (Sergi López), i el seu germà petit, el Bruno (Ian Samsó). La fascinació de la Marta pel Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare. Els vídeos del Khouma, un compendi de clixés de postal que filma per satisfer els turistes, seran part de la pel·lícula i ajudaran la Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. Alhora, establirà amistat amb l'Aissatou, una noia que neteja les habitacions de l'hotel, amb qui tindrà una relació més forta del que s'esperava.

Fitxa tècnica

Direcció: Neus Ballús
Guió: Neus Ballús i Pau Subirós
Intèrprets: Elena Andrada, Sergi López i Ian Samsó

"El viatge de la Marta" ("Staff only") està produïda per Ikiru Films (Edmon Roch), El Kinògraf (Pau Subirós), Turanga Films (Lina Badenes ), La Terraza Films (Cristóbal García, Javier Ugarte) i la francesa Les Films Hatari (Michel Klein). "El viatge de la Marta" la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages, compta, a més, amb la participació de l'ICAA, l'ICEC i l'IVC.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut