El programa de Catràdio "Solidaris" rep el Premi Once 2023 per ser un projecte social de referència

"Solidaris", el programa de Catràdio que dirigeix i presenta Mercè Folch, rep aquest dimecres el Premi Once 2023 "per ser un projecte social de referència que aposta per un periodisme crític, rigorós i reflexiu". L'equip del programa, i la fotoperiodista Anna Surinyach, acaben d'estrenar a 3Cat un nou projecte, el pòdcast "El mar. El mur", que vol dotar d'identitat les persones desaparegudes al mar quan viatgen en pastera per trobar un futur millor a Europa.

El jurat ha considerat que "Solidaris" és un programa social de referència a la graella de Catràdio avalat per les seves quinze temporades en antena i la manera en què s'aborden els temes socials i de drets humans en el context d'un món global. El programa, dirigit i presentat per Mercè Folch, "aposta per un periodisme crític, rigorós i reflexiu".

L'acte ha estat presidit per Anna Erra, presidenta del Parlament de Catalunya i hi han assistit la consellera de la CCMA, Carme Figueras, el sotsdirector de Catràdio, Xavier Mujal i Laura Marin, cap d'antena de Catràdio, a més de tot l'equip de "Solidaris". Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que destaquen per la seva sensibilitat social, i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits. 

En les darreres temporades, el programa ha estat guardonat amb el XVI Premi Memorial Joan Gomis 2021 i el Premi Civisme als Mitjans de Comunicació 2021. El programa s'emet cada dissabte a l'antena de Catràdio, de 22.00 a 23.00 h i està sempre disponible a la plataforma 3Cat. L'equip del programa, i la fotoperiodista Anna Surinyach, acaben d'estrenar a 3Cat un nou projecte, el pòdcast "El mar. El mur", que vol dotar d'identitat les persones desaparegudes al mar quan viatgen en pastera per trobar un futur millor a Europa. 

El pòdcast es publica acompanyat del videoclipde la banda sonora original amb lletra i música originals del músic senegalès establert a Salt MomiMaiga i de la cantant catalana Rita Payés. El tema de la banda sonora es diu "Barsaq". Al Senegal, els joves que intenten emigrar a Europa, posant en perill les seves vides, utilitzen l'expressió "Barça o Barsaq". Barsaq prové del mot àrab barzakh que significa "obstacle, separació, barrera". Barça fa referència al FC Barcelona, que en aquest cas representa la nova vida que persegueixen. Així doncs, el lema "Barça o Barsaq" significa que les seves opcions són arribar al seu objectiu o morir en l'intent.  

#SolidarisCatRàdio
#ElMarElMurCatRàdio
#Som3Cat

Anar al contingut