El programa "30 minuts" de TV3, premi "Valor" de l'Advocacia Catalana 2015

El Consell de l'Advocacia Catalana, quer representa els catorze Col·legis d'Advocats de Catalunya, ha distingit el programa "30 minuts" amb el premi "Valor" 2015 en la categoria de Periodisme Social i d'Investigació. Els premis "Valor", que s'entregaran el dia 4 de juny en un acte a l'Ateneu Barcelonès, també han distingit l'advocat Jordi Palou-Loverdos i l'economista i historiador libanès Georges Corm.

El Consell de l'Advocacia Catalana entregarà el dijous 4 de juny els II Premis "Valor" 2015, uns guardons que distingeixen les persones i entitats que s'han destacat per defensar els drets humans i que, amb la seva feina, des de diferents àmbits professionals, han contribuït a lluitar contra les injustícies. Els premiats són el programa "30 minuts" de TV3, l'advocat català Jordi Palou-Loverdos, pioner de la justícia universal i la resolució pacífica de conflictes, i l'economista i historiador libanès Georges Corm. Es tracta de la segona edició dels Premis "Valor" del Consell de l'Advocacia Catalana, que representa els catorze col·legis d'advocats de Catalunya.

El programa "30 minuts" de TV3 rebrà el premi "Valor" al Periodisme Social i d'Investigació, "com a reconeixement als més de 30 anys que fa està en antena explicant el que passa a la societat, de forma compromesa, rigorosa i amb reportatges de qualitat". El Consell de l'Advocacia Catalana, ha destacat que el programa "fa entendre millor la realitat que ens envolta a través del periodisme d'investigació" i  també "la qualitat i l'esperit crític dels seus reportatges".

Des de la seva primera emissió, el 19 d'octubre de 1984, el programa de TV3 "30 minuts" ha ofert més de 1.500 reportatges, dels quals gairebé un miler són de producció pròpia. Per al Consell de l'Advocació Catalana, "en aquests reportatges s'hi ha vist reflectida tota l'actualitat de les tres últimes dècades en imatges, amb una excel·lent narració dels fets, que ha contribuït a despertar l'esperit crític de l'espectador i a fer-lo reflexionar sobre el que està passant, en clau d'anàlisi. Molts d'aquests reportatges han posat de manifest les vulneracions de drets humans que s'estan produint dins i fora de les nostres fronteres".

Els premis s'entregaran el dia 4 de juny en un acte a l'Ateneu Barcelonès que serà inaugurat pel conseller de Justícia, Germà Gordó, i presidit pel president del Consell, Abel Pié. Comptarà amb l'assistència del president del Consejo General de la Abogacía Española, Carlos Carnicer, de la presidenta de la Comissió de Justícia i Drets Humans del Parlament, Gemma Calvet, i dels degans dels catorze Col·legis d'Advocats que formen part del Consell, entre altres personalitats.

tv3.cat/30minuts

facebook.com/30minuts

twitter.com/30minuts

 

Anar al contingut