Dimarts, 24 de setembre, a partir de les les 22.00

El "Piromusical" i "Barcelona, la rosa de foc", la programació especial de TV3, al vespre de la Mercè

Demà dimarts, 24 de setembre, a les 22.00, TV3 emetrà el Piromusical, l'espectacle de música i focs artificials que tanca les festes de la Mercè de Barcelona. Lluís Marquina serà l'encarregat de guiar els espectadors per aquest espectacle de focs, llum i música.

Tot seguit, a les 22.45, TV3 emetrà, "Barcelona, la rosa de foc", una producció de The Mediapro Studio, coproduïda per TV3, dirigida per Manuel Huerga que acosta els espectadors als racons més coneguts de la ciutat al mateix temps que en descobreix els secrets.

TV3 proposa una programació especial per a la festivitat de la Mercè 2019 que se celebra a Barcelona el dia 24 de setembre. Des de l'avinguda Reina Maria de la capital catalana, TV3 retransmetrà el moment en què es tornarà a pintar de llum el cel de Montjuïc, mentre les explosions i les palmeres de foc es combinen amb uns blocs musicals que repassen les efemèrides de l'any: des dels cinquanta anys de l'últim concert dels Beatles (l'any 1969, al terrat d'Apple Corps, a Londres) fins als vint anys de la reobertura del Gran Teatre del Liceu, passant pels 75 anys de la mort de Glenn Miller. Enguany, a més, sonarà música àrab i és que aquest 2019 la ciutat convidada és Beirut.

Després del "Piromusical", s'emetrà "Barcelona, la rosa de foc", una pel·lícula dirigida pel director català Manuel Huerga. El film, rodat en format d'un únic pla seqüència fals, és un homenatge a Barcelona, ciutat a la qual retrata al llarg d'un any històric. Inspirat en "Berlín, simfonia d'una gran ciutat", el títol fa referència a una cita d'Engels, que va batejar així Barcelona perquè era una de les ciutats on hi havia més activisme àcrata i més moviments obrers. Aleshores se l'anomenava "rosa de foc", perquè era una rosa per la seva bellesa i també era una ciutat molt activa, segons paraules del mateix Manuel Huerga.

La pel·lícula, que barreja el gènere documental amb elements de ficció, mostra emblemàtics edificis i recurrents espais de Barcelona com l'església de Santa Maria del Mar, la Sagrada Família, la Pedrera, el Camp Nou, el barri Gòtic o la plaça del Rei i dedica escenes a les festes de Gràcia, la nit de Sant Joan a la Barceloneta o la manifestació del l'11 de Setembre del 2012. Per altra banda, la pel·lícula també inclou inesperades escenes de racons poc coneguts, com la fàbrica de cotxes de Nissan, Mercabarna, el sincrotró de Cerdanyola, el barri de la Mina o espais d'oci com el circ de l'Ateneu Popular de Nou Barris, la Sala Apolo i el bar El Cangrejo del Raval.

"Piromusical"

La capital catalana s'omplirà de focs artificials, música i ciutadans il·lusionats per acomiadar la festa major de la ciutat amb el Piromusical de la Mercè. TV3 hi connectarà en directe quan acabi el "TN vespre", i emetrà l'espectacle amb els comentaris del presentador del "Tot es mou", Lluís Marquina.

La retransmissió tècnica del "Piromusical" anirà a càrrec de Reyes Marimon, a la direcció, de Joan Casas, a la producció, i de Xavi Garasa, a la realització.

"Barcelona, la rosa de foc"

"Barcelona, la rosa de foc" comença amb una gran pregunta: què és una ciutat? El treball mostra l'esperit i la personalitat de Barcelona, mitjançant imatges de la vida quotidiana dels seus carrers i dels esdeveniments més importants al llarg de tot un any. Una història coral de vides creuades, però amb un protagonista indiscutible: la mateixa ciutat de Barcelona. La pel·lícula compta amb narradors variats que fan servir diferents idiomes, que expliquen quina és la seva visió de la Ciutat Comtal, entre els quals destaquen Pep Guardiola (català), Joan Manuel Serrat (castellà), Daniel Brühl (alemany) i el director de cinema Woody Allen (anglès).

El documental és una producció de The Mediapro Studio, coproduït per TV3 i dirigit per Manuel Huerga amb la veu en off de Pep Guardiola en la versió catalana i Joan Manuel Serrat, en la castellana.

tv3.cat

Anar al contingut