El festival South By Southwest premia l'actriu Maria Rodríguez Soto, protagonista de "Mamífera", coproducció de 3Cat

El festival South By Southwest (SXSW) ha atorgat el premi del jurat a la millor interpretació a l'actriu Maria Rodríguez Soto pel seu paper a la coproducció de 3Cat "Mamífera", de Liliana Torres. El festival d'Austin (Texas), un dels certàmens de cinema, música i televisió més influents dels Estats Units, va acollir la premiere de la pel·lícula el passat 8 de març i ahir va fer públics els tres premis de la seva secció oficial.

María Rodríguez ("Libertad", "Los días que vendrán", "El ministerio del tiempo") i Enric Auquer ("Vida perfecta", "Quién a hierro mata", "El mestre que va prometre el mar") protagonitzen la història d'una dona que decideix no ser mare per voluntat, secundada per la seva parella. Mentre a Espanya estava en vigor la llei que obligava a tres dies de reflexió abans d'avortar, Lola, interpretada per María Rodríguez, es queda embarassada per accident. La pel·lícula explica com viu Lola aquests tres dies en què, malgrat la ferma decisió d'avortar, haurà de fer front a tota mena de qüestionaments. Si en Family Tour Liliana Torres posava el focus en la família i en "¿Qué hicimos mal?", en la parella, el títol que tanca la trilogia reivindica l'elecció de la no maternitat com a opció vital, i les dificultats que aquesta decisió implica nivell íntim, però també social.

"Mamífera" és una producció de Distinto Films (Miriam Porté) i Edna Cinema (Carla Sospedra) en versió original catalana que compta amb la coproducció de 3Cat, la participació de RTVE i el suport de l'ICAA, l'ICEC i el programa Europa Creativa MEDIA. Filmax la distribuirà en sales de cinema.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut