Raimon Panikkar
Raimon Panikkar
DIJOUS, A LES 22.45

"El documental" enceta l'any amb l'estrena de "Raimon Panikkar, entre Orient i Occident"

El dijous, a les 22.45, "El documental", al 33, estrenarà "Raimon Panikkar, entre Orient i Occident", quan es compleixen deu anys de la seva mort. Escrit i dirigit per Carlota Casas i amb la participació de TV3, el documental redescobreix la figura del pensador català més reconegut internacionalment en el camp del diàleg intercultural i interreligiós.

Raimon Panikkar va ser un filòsof, teòleg i escriptor de personalitat complexa. El seus orígens i la seva visió privilegiada li van atorgar una autoritat indiscutible i el van convertir en un element cabdal en el diàleg interreligiós i intercultural.

Quan fa deu anys de la seva mort, aquest documental, escrit i dirigit per Carlota Casas, tracta de descobrir el caràcter complex d'un home que va triar viure lliure i en plenitud fins al final.

Per fer-ho, el documental compta amb el testimoni d'aquelles persones que el van conèixer millor, com José Tamayo, Agustí Panikkar, Joseph Prahbu, Juan Campo, Ricahrd Hecht, Bettina Bäumer o Milena Carrara.

A més, el documental també fa un recorregut pels llocs més emblemàtics de la seva trajectòria vital. Viatja a Espanya, Itàlia, l'Índia i els Estats Units per tal de crear la percepció més propera possible a una personalitat diferent, amb una concepció única de l'home, Déu i el món.

"Raimon Panikkar, entre Orient i Occident" va ser seleccionat per participar en la secció oficial del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) 2020, edició que, a conseqüència de la crisi sanitària, s'ha posposat al 2021.

Fitxa tècnica

Guió i direcció: Carlota Casas
Realització: Jordi Cabané
Productors executius Lavinia Audiovisual: Joan Arañó i Jordi Ferrerons
Productor executiu TVE: Andrés Luque
Productor executiu TV3: Jordi Ambròs
Director fotografia: Jordi Cabané
Muntatge: Jordi Cabané
Director de producció: Joan Arañó
Música: tradicional (intèrpret, Jordi Savall)
Grafisme: Sergio García

"Raimon Panikkar, entre Orient i Occident" és una producció de Lavinia Audiovisual que compta amb la participació de TV3 i RTVE.

tv3.cat/eldocumental
twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut