El documental "El primer bowl", premiat al World FICTS Challenge

El documental "El primer bowl", del Departament d'Esports de TV3, dirigit per Jordi Bentanachs, amb realització de Txus Vilanova i el càmera Miquel Àngel Navajas, ha estat premiat amb una menció d'honor a la final mundial del FICTS, que organitza la Federació Internacional de Cinema i Televisió Esportiva, que s'està celebrant a Milà des del 25 d'octubre

El documental "El primer bowl", una producció de TV3, ha estat premiat a la 35a edició del World FICTS Challenge, la final mundial del festival que organitza la Federació Internacional de Cinema i Televisió Esportiva que s'ha celebrat a Milà. Els membres de l'equip han recollit el premi en la cerimònia de clausura del festival que s'ha celebrat al Palazzo Lombardia de Milà.

El jurat de la Federació Internacional de Cinema i Televisió Esportiva ha fet una tria entre els documentals que s'han visionat a concurs als 16 festivals, repartits en 5 continents, en què es divideix el calendari d'esdeveniments.

El FICTS promou els valors de l'esport mitjançant el cinema i la televisió, i està reconegut pel Comitè Olímpic Internacional.

"El primer bowl" va participar i guanyar en la categoria de millor producció catalana al BCN Sports Film Festival.

"El primer bowl"

Aquest 2019 fa 40 anys de la construcció del primer skatepark d'Espanya. Es va fer a Arenys de Munt. Va quedar soterrat, literalment, durant dècades, fins que una generació actual de "skaters" el van desenterrar. "El primer bowl" és la història del primer skatepark de l'Estat. Es va construir quan patinar era un delicte.

La producció del Departament d'Esports s'engloba en la marca "360", una sèrie de píndoles que s'emeten al Canal Esport3 amb l'esport com a generador d'històries transversals.

De prohibit a esport olímpic

Ara mateix a Catalunya hi ha una cinquantena de skateparks, alguns com l'Skate Agora de Badalona, són referències a nivell internacional. En 3 anys, han passat per l'acadèmia prop d'un miler d'alumnes de totes les edats. Hi patinen des de nens que es volen introduir a l'skate fins a joves per a qui aquest centre de tecnificació podria suposar el pas previ cap a uns Jocs Olímpics.

A Tòquio 2020, 80 riders entraran a la història d'aquest esport. Els principals candidats a penjar-se la primera medalla olímpica d'or són el nord-americà Nyjah Huston i la brasilera Leticia Bufoni. Són la punta de llança dels més de 40 milions de "skaters" que es calcula que patinen arreu del món. Huston i Bufoni són figures mediàtiques intercontinentals, mouen milions de dòlars anualment i tenen milions de seguidors a les xarxes socials pendents de com viuen i com patinen. Per feina o per plaer tots dos han visitat diverses vegades Barcelona.

La ciutat s'ha convertit en un destí imprescindible per als amants de l'skate de tot el planeta, però els inicis d'aquest esport a casa nostra van ser ben diferents. A "El primer bowl" els expliquen els dos primers campions d'Espanya, Paco Gabas i Àngels Borrell. José Manuel Roura, un dels "desenterradors" de l'skatepark recorda com van ser aquells dies en què buscaven, com si d'una expedició arqueològica es tractés, on era i en quin estat estava el primer parc de l'Estat.

tv3.cat

esport3.cat

 

Anar al contingut