El conseller d'Interior en funcions ha demanat que la col·laboració amb l'Estat en la lluita antiterrorista sigui estable

Jordi Jané ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que l'amenaça jihadista és genèrica, però no els consta que actualment hi hagi un risc concret a Catalunya, ni a Espanya. Per això, l'alerta es manté en el nivell 4, en una escala de 5.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, Jordi Jané ha valorat positivament que els Mossos i l'Ertzaintza participessin ahir per primer cop a la reunió a Madrid dels responsables de la lluita antiterrorista, Jané ha dit que les relacions entre la Conselleria i el Ministeri tenen la normalitat necessària en el moment en què vivim, però creu que s'ha d'anar més enllà.

Pel conseller, "el que és una situació de normalització necessària, que m'atreveixo a dir que no és completa encara, l'hem de fer no puntual sinó que ho hem de fer de manera estable, amb voluntat de col·laborar, sense retrets, entrant  també els Mossos d'Esquadra i l'Ertzainza a formar part del CITCO, el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat". 

A la reunió d'ahir es va decidir mantenir el nivell d'alerta 4 sobre 5 després dels atemptats de París. Jané demana a la ciutadania que faci vida normal, perquè l'amenaça terrorista és genèrica i no hi ha indicis d'un risc més concret a Catalunya o Espanya.

Segons Jordi Jané, "no pots posar un policia darrere de cada persona. El que pots fer és investigar a fons, buscar informació, intentar prevenir i poder fer front a aquest fenomen que, repeteixo, en aquest moment no és una amenaça concreta que afecti  Catalunya o l'estat espanyol. Si que tenim, repeteixo, aquesta amenaça més genèrica i, evidentment, per això estem en aquest nivell tan alt de 4 sobre 5".

El conseller també ha lamentat que Mariano Rajoy no truqui a Artur Mas per parlar sobre terrorisme per les seves discrepàncies polítiques, però reclama que la funció de servei públic dels Mossos quedi al marge del debat polític.

Si voleu sentir l'entrevista amb Jordi Jané, la trobareu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut