"El búnquer" de Catràdio i el documental "Unzué. L'últim equip del Juancar" de TV3, premis Ondas 2023

Avui, 18 d'octubre, s'ha donat a conèixer la decisió del jurat de la 70a edició dels Premis Ondas. "El búnquer" de Catràdio ha estat guardonat amb l'Ondas al millor programa de ràdio de proximitat i el documental de TV3 "Unzué. L'últim equip del Juancar" ha aconseguit el premi Ondas nacional de televisió al millor documental.

El premi Ondas a "El búnquer" posa en valor l'aposta pels formats innovadors en català, que apropen la història de manera diferent i que capta al públic jove feta des de Catràdio. El guardó a "Unzué. L'últim equip del Juancar" referma el compromís pel documental que es fa des de la televisió pública, TV3, des de fa temps i sobretot, en treballs que toquen temes que afecten la societat.

Premi Ondas nacional de ràdio a "El búnquer" de Catràdio, com a millor programa de ràdio de proximitat, per treure la ràdio dels seus espais habituals amb un format transgressor que aborda, des de la sàtira, la vida de personatges notables.

"El dia que complíem 40 anys ens vam proclamar orgullosos de la nostra història, contents amb el nostre present i preparats per liderar el futur. Els Ondas a 'El búnquer' i fa uns anys a 'Crims' demostren que la ràdio pública ja exerceix de líder en termes d'innovació i nous formats en català", ha declarat Jordi Borda, director de Catràdio.

"El búnquer", el presenten en PeyuJair Domínguez i Neus Rossell  de dilluns a divendres, a les 21.00, a Catràdio. Temporada a temporada, i ja van per la tercera, continuen incansables amb la nostra tasca de divulgar la cara oculta de la història: biografies de personatges dantescos i tan estrafolaris com us podeu imaginar. Una aposta per la innovació que s'apropa a nous públics.

"Ens pensàvem que això no passaria mai, que mai no ens donarien un Ondas en aquest programa que les diem bastant grosses", ha estat les paraules d'en Peyu.

El documental "Unzué. Lúltim equip del Juancar" ha aconseguit el Premi Ondas nacional de televisió al millor documental per retratar amb naturalitat el dia a dia de l'ELA. Un premi a l'aposta que TV3 ha fet, des de sempre i en horari de prime time, dels documentals posant el focus, en aquest cas, en un tema social.

"Estem orgullosíssims d'aquest Ondas al Millor Documental i d'aconseguir-lo amb un tema social. Hem apostat per aquest gènere en el nostre primer canal i en prime time des de fa més de quinze anys. Hem estat pioners en fer-ho, amb el reconeixement dels espectadors que ens han fet líders; de la indústria, que ens ha volgut acompanyar, i del sector, que ens ha premiat arreu del món. I seguirem, ara també des de 3Cat.", han estat les paraules de Sigfrid Gras, director de TV3.

"L'objectiu era donar visibilitat a l'ELA i el missatge s'ha anat estenent pels cinemes, els festivals i ahir, que es va emetre per TV3, era el dia que tots teníem en ment des del principi. Això d'avui ha estat una sorpresa majúscula", han estat les paraules d'Unzué al programa "Planta baixa" de TV3. "Tu fas la feina, la fas el millor que pots i això el que hem l'equip del documental. I l'objectiu sempre ha estat fer soroll, que l'ELA deixés de ser invisible. I aquesta és una de les coses boniques que té la nostra televisió, poder fer aquestes peces de servei públic", ha afegit Xavi Torres en nom del seu equip.

Un documental del departament d'Esports format per Xavi Torres, Santi Padró, Jesús Muñoz, Carles Comajuncoses i Marta Colàs que va fer un seguiment el  seu dia a dia des del 18 de juny del 2020, quan l'exentrenador del FC Barcelona va fer públic que patia la malaltia.

Els Premis Ondas

Amb una trajectòria de 70 edicions celebrades anualment des de la seva fundació el 1954, els Premis Ondas mantenen l'objectiu de reconèixer i impulsar les produccions radiofòniques, musicals i televisives que, tant a nivell nacional com internacional i en tots els seus gèneres i formats, aportin elements innovadors i millorin l'experiència de l'audiència.

Aquests guardons són un observatori privilegiat del talent del sector audiovisual espanyol i internacional.

En aquesta edició, han estat presentades més de 587candidatures procedents de 17 països de tot el món.

Anar al contingut