El blanc i la seva relació amb la puresa i la bondat, a "Quatre colors, quatre desitjos"

Demà dimecres, a les 23.50, el 33 emetrà el quart i últim capítol de la sèrie documental de la KBS "Quatre colors, quatre desitjos". En aquest episodi, "Blanc", es fa un repàs per la història i pel significat d'aquest color que, d'Orient a Occident, ha sigut sempre sinònim de bellesa i nitidesa

"Quatre colors, quatre desitjos", una breu sèrie de quatre documentals, mostra la relació que ha mantingut des de sempre la humanitat amb quatre colors concrets: el blau, el vermell, el verd i el blanc. Concretament, la sèrie se centra en el desig humà i la seva expressió a través d'aquests colors.

Posant un èmfasi especial en la fotografia, d'una gran bellesa, els documentals ens transporten a través del temps i de l'espai per mostrar les diverses aplicacions i significats que cada color ha tingut al llarg de la història i en diverses cultures d'arreu del món. En aquest viatge fascinant ve acompanyat de diversos testimonis de primera mà que afegeixen una perspectiva humana a la força poètica i a l'espectacularitat de les imatges.

"Blanc", demà, a les 23.50

Aquest tercer capítol, "Blanc", gira entorn d'un color que, tant a Orient com a Occident, sempre s'ha associat a la bellesa, la puresa i la bondat. A la Venècia medieval, la màscara blanca servia per eliminar friccions entre classes, i aquesta tradició ha perviscut fins avui en el famós carnaval. La blancor ha estat l'ideal de bellesa en cultures molt diverses; es mostrarà com encara és així al Japó, seguint de prop el cas d'una geisha, i també a Tailàndia, amb el cas d'una ídol de la cover dance.

tv3.cat/documentals

Anar al contingut