L'Audrey amb els seus amics, a "Karakia"
L'Audrey amb els seus amics, a "Karakia"
Dilluns, a les 22.00

De l'illa de la Reunió amb l'Audrey a l'herència britànica d'en Liam, a "Karakia"

Dilluns, a les 22.00, el 33 recupera dos capítols de "Karakia". La protagonista del primer és l'Audrey, que va sortir de l'illa de la Reunió per conèixer món i es va trobar amb un català, amb qui viu entre Girona i Barcelona. A la segona història, el programa s'endinsa en la vida d'en Liam i la seva herència gastronòmica britànica.

Audrey, de l'illa de la Reunió (França)

L'Audrey va sortir de l'illa de la Reunió per conèixer altres realitats i cultures i assolir nous reptes professionals. Li agrada molt viatjar i en un d'aquests viatges, a l'Argentina, va conèixer l'Esteve, un català amb qui ara viu a cavall entre Girona i Barcelona. Va néixer a Saint Denis, capital de l'illa i autèntic aiguabarreig de cultures, on malgaixos (de Madagascar), àrabs, indis, xinesos i europeus conviuen amb bona harmonia.

La cuina no és aliena a aquesta barreja que l'Audrey també ha heretat. Es tracta d'una cuina molt aromàtica, gràcies a les espècies asiàtiques, sobretot, però també a cultius locals com la vainilla, el "combavas" (un cítric originari de l'Índia) o el gingebre-mango. Amb aquest i altres ingredients, l'Audrey prepara un sopar per als amics a base de diferents "rougails" (un tipus de guisat); "samoussas", similars a les empanades índies del mateix nom, i "bouchons", uns farcellets de pasta amb porro i botifarra. A l'illa també és costum macerar el rom que s'hi destil·la: és el que es coneix com a "rhum arrangé". S'hi posen herbes i fruites i es deixa reposar durant mesos.

 

L'herència britànica d'en Liam

En Liam va néixer a Eivissa. Eren els últims anys del paradís hippy i els seus pares van acabar tornant a Anglaterra. Després d'estar-se un temps allà, en Liam va tornar a Eivissa i va acabar fent cap a Catalunya. Abans d'instal·lar-se a Barcelona, ha viscut a la Vall d'Aran, la Selva i el Baix Llobregat. És una persona inquieta, que ha sabut adaptar-se a moltes situacions laborals, i ara, en època de crisi, prepara el salt a un altre continent. També és pràctic a la cuina. Ho demostra amb plats fàcils de fer i amb una bona part dels ingredients procedents del supermercat britànic on treballa. L'"apple crumble with custard" n'és un bon exemple. El plat principal és ben casolà: uns "sticky ribs" amb salsa agredolça, recepta de la mare.

 

El programa

"Karakia" és un espai de producció pròpia de Televisió de Catalunya pioner a Europa en el tractament de la diversitat. Estrenat l'any 2001, s'adreça a tothom que té interès per la cuina i el descobriment de nous ingredients i gustos, però sobretot vol despertar l'interès per les cultures, costums i tradicions dels veïns d'altres orígens.

 

tv3.cat/karakia

facebook.com/karakia

Anar al contingut