Diumenge, 21.55

"Compte enrere cap al Brexit", a "30 minuts"

El diumenge 14 d'abril, a les 21.55, "30 minuts" estrena un reportatge d'Esther Llauradó i Marc Rodríguez Puig, la producció pròpia "Compte enrere cap al Brexit", on s'explicaran les experiències viscudes per un equip del programa durant l'últim mes al costat de ciutadans europeus que viuen al Regne Unit i de britànics que viuen a Europa que han assistit a la confusió política entorn del Brexit entre la perplexitat i la incertesa.
TEMA:
Brexit

L'últim mes, els ciutadans europeus que viuen al Regne Unit o els britànics que viuen a Europa han assistit a la confusió política entorn del Brexit entre la perplexitat i la incertesa. Són els que no van poder votar en el referèndum i, en canvi, els més afectats.

Durant l'últim mes, "30 minuts" ha viscut al costat d'algunes d'aquestes persones el camí embrollat cap a un Brexit indefinit. Catalans que van emigrar fa anys i se sentien part de la societat britànica. Amb l'infermer Joan Pons, ensenyem com el sistema de salut britànic depèn del personal del continent i, a través d'això, sabem també els arguments dels habitants de Great Yarmouth, una de les poblacions que més van votar Brexit. A la City de Londres, la professional de les finances Ariadna Masó ens explica com el caos polític està condicionant les inversions. I amb Jordi Llinares, un càrrec de l'Agència Europea del Medicament, som conscients de la primera gran conseqüència del Brexit: el trasllat de les oficines de l'agència a Amsterdam.

També anem a la costa d'Alacant, on trobem una colònia de pensionistes britànics que viuen la seva jubilació al sol. Seguim grups d'expatriats, enèrgics opositors a la sortida del seu país de la Unió Europea. I ens preguntem com està afectant la situació les empreses catalanes que exporten al Regne Unit, a través del president de la Cambra de Comerç Britànica, Christopher Dottie.

Yo creo que hay poca información sobre los motivos del voto. Yo creo que se ha comunicado como "Estos ingleses han hecho algo tonto y luego se darán cuenta" donde la realidad es que somos británicos y estamos perfectamente capacitados para pasar por el infierno 50 años en vez de tener la vergüenza de decir: "Lo siento, me he equivocado." Christopher Dottie

Un reportatge de: Esther Llauradó i Marc Rodríguez Puig
Imatge: Carles de la Encarnación / Producció: Jessica Montaner / Muntatge: Martí Genís

tv3.cat/30minuts
facebook.com/30minuts
twitter.com/30minuts

Sant Joan Despí, 12 d'abril del 2019

 

ARXIVAT A:
Brexit