Diumenge, a les 22.40

"Cinema en estat de guerra", a "La Gran Il·lusió"

El diumenge 10 de febrer, després del "30 minuts", a les 22.40, TV3 emetrà un altre episodi de la "La Gran Il·lusió", la docusèrie de TV3 i l'ICEC-Filmoteca de Catalunya, dirigida per Àlex Gorina i Esteve Riambau, amb realització de Mai Balaguer.

"La Gran Il·lusió" presentarà diumenge "Cinema en estat de guerra", el cinquè capítol del programa que, a través de la figura i el cinema de Jaime Camino, farà un recorregut per la situació del cinema durant la Guerra Civil a Catalunya, un temps en què el cinema de propaganda va trobar un camp adobat, primer, en mans anarquistes i, més tard, amb els noticiaris de Laia Films i de la Generalitat. Entremig, hi apareixerà una altra figura, la directora Rosario Pi, i un film rodat al front per André Malraux, "L'espoir".

"La Gran Il·lusió" és un programa sobre la gran història i les petites històries del cinema a Catalunya des dels inicis, l'any 1896, fins a la dècada dels 50. Es tracta d'una docusèrie que mostra l'aventura d'un cinema supervivent i en destaca els moments més decisius, prioritzant les experiències humanes abans que l'opinió dels experts. És una producció de TV3 i l'ICEC-Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració de Costa Est Audiovisuals i EGEDA.

S'emet cada diumenge per TV3, després del "30 minuts", a les 22.40.

tv3.cat/lagranillusio

Anar al contingut