Divendres, a les 20.00

Catalunya Música ofereix en directe el concert del violinista Frank Peter Zimmermann i l'Orquestra Filharmonia de l'Elba NDR des d'Hamburg

El divendres 28 de febrer, a les 20.00, Catalunya Música transmetrà en directe el concert del violinista Frank Peter Zimmermann i l'Orquestra Filharmonia de l'Elba NDR, dirigida pel director titular Alain Gilbert.

El concert oferirà "Amb el vent d'estiu" ("Im Sommerwind"), idil·li per a gran orquestra basat en un poema de Bruno Wille, d'Anton Webern; el Concert per a violí i orquestra "A la memòria d'un àngel" d'Alban Berg, i la Simfonia núm. 3 en Fa, op. 90, de Johannes Brahms. És un dels concerts de la temporada de l'Orquestra Filharmonia de l'Elba NDR i es farà a la mateixa Filharmonia de l'Elba, a Hamburg.

El director d'orquestra Alan Gilbert i el violinista estrella Frank Peter Zimmermann reuneixen Johannes Brahms i els compositors de la segona escola vienesa. I per una bona raó: a Schönberg, Berg i Webern els agradava referir-se a Johannes Brahms per parlar de la lògica complexa de la música.

Webern va escriure "Amb el vent d'estiu" abans de començar els seus estudis amb Schönberg i avui dia segueix ressonant pel seu desafiament, per la seva poca expressivitat. Webern mai va intentar que s'interpretés o es publiqués i la va guardar com un record de joventut.

"A la memòria d'un àngel" és el concert per a violí escrit per Alban Berg. El va començar l'abril de 1935 i el va acabar l'11 d'agost d'aquell mateix any. L'estrena internacional es va fer al Palau de la Música de Barcelona, el dia 19 d'abril del 1936 en el marc del Festival de la Societat Internacional de Música Contemporània. Louis Krasner va ser el solista, i l'orquestra, la de Pau Casals, dirigida per Hermann Scherchen.

I finalment, clourà el concert la Simfonia núm. 3 de Johannes Brahms.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música.

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut