Diumenge, a les 22.45

Aquest estiu torna "This is art" amb un amor a primera vista

Diumenge, a les 22.45, torna "This is art", la coproducció de TV3 amb Brutal Media, amb el suport de l'ICEC, presentada i dirigida per Ramon Gener. Dotze capítols nous, corresponents a dotze sentiments i emocions, amb els quals es recorreran aspectes de la història de l'art, fins ara desconeguts. En el primer capítol Ramon Gener s'endinsarà en un dels sentiments més complexos que hi ha: l'amor.

"This is art" es va convertir aquest mes de maig en la sèrie documental més venuda a nivell català des de "Colors en sèrie". El programa s'ha adquirit a Portugal, Nova Zelanda, Hong Kong, Grècia, Itàlia, Croàcia, Mèxic, el Perú i en territoris de l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica, on la cadena Al-Jazeera n'ha comprat els drets.

Altra vegada, Ramon Gener conduirà l'espectador per mons reals i imaginaris per reflexionar sobre la vida i l'art, però, per damunt de tot, per reflexionar sobre un mateix.

I és que el Ramon, amb el seu tarannà habitual, s'endinsarà en els universos particulars de Picasso, Toulouse-Lautrec, Botticelli, Man Ray o Gaudí, entre d'altres; farà viatjar l'espectador fins a llocs tan diferents i amb tanta història com Verona, Londres, París, Giverny, Versalles, Auvers-sur-Oise o el mateix camp de concentració d'Auschwitz; es posarà en la pell de personatges tan entranyables i literaris com Cyrano de Bergerac o Alonso Quijano, més conegut com a Don Quixot de la Manxa. "This is art", a més, farà reviure i sentir emocions com l'enamorament, la malenconia, l'alegria, la vergonya o l'odi.

Aquest cop, "This is art" es vol superar en innovació visual, entreteniment, bellesa, interacció i vocació didàctica. Música, pintura, literatura i cinema seran presents al llarg de tots aquests episodis nous que, de ben segur, no deixaran indiferent cap espectador. 

Enamorament, el primer capítol

Per què ens enamorem? L'amor és un dels sentiments més complexos que hi ha, un enigma indesxifrable per a molts. En el programa del diumenge 7 de juliol, el protagonista serà l'amor a primera vista, aquell amor intens que arriba de sobte i que encara resulta més difícil d'explicar.

Per mirar d'entendre'l una mica millor, se centrarà en l'enamorament sobtat més famós de la literatura popular, el de Romeu i Julieta. Amb Ramon Gener es viatjarà a Verona, bressol de l'eterna parella shakesperiana, per descobrir que l'amor és un dels grans motors de l'art. Una emoció present en la vida i obra de Sandro Botticelli o Marc Chagall, però també la protagonista d'obres icòniques com "El bes", de Rodin.

La psicoanalista Philippa Perry aportarà una mirada una mica menys romàntica i més experta, aquella que defensa que en l'amor hi ha més química del que ens pensem.

I és que, igual que Nemorino o Benjamin Britten, tothom ha sentit alguna vegada aquelles papallones inconfusibles a l'estómac. L'amor és enorme i terriblement complex, un prodigi al qual l'art també és addicte. Per més complicat que sigui descriure'l amb paraules, com va fer Shakespeare, és una emoció única, una bogeria que no hauríem de deixar passar.

tv3.cat/thisisart

facebook.com/ThisisArtTV

twitter.com/ThisisartTV

#UnEstiuRodó

Anar al contingut