Imatge de "Berracas. Dones supervivents que construeixen la pau a Colòmbia"
Imatge de "Berracas. Dones supervivents que construeixen la pau a Colòmbia"
Dilluns, a les 23.15

Aliments frescos en temps de Covid i la construcció de la pau a Colòmbia, a "Latituds"

Dilluns, 18 d'octubre, a les 23.15, "Latituds", el programa del 33 que fomenta la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat, emetrà dos capítols més d'aquesta nova etapa, un darrere l'altre.

"Renaixem. Qui ens alimenta durant una pandèmia?" sobre el coratge dels que produeixen i distribueixen aliments frescos a les ciutats durant la pandèmia, i "Berracas. Dones supervivents que construeixen la pau a Colòmbia", que mostra la lluita de deu dones supervivents del conflicte armat colombià, que reivindiquen la transformació social i perspectiva de gènere necessàries per aconseguir la pau, malgrat els perills que comporta el seu activisme.

El primer episodi que emetrà "Latituds", "Renaixem. Qui ens alimenta durant una pandèmia?", s'estrenarà a les 23.15 i té una durada de 12 minuts.

Amb el confinament per la Covid-19 s'ha evidenciat la importància de la sobirania alimentària. En ple estat d'alarma, el treball als camps i als mercats era el que continuava alimentant les ciutats.

A València, va ser l'Horta la que va seguir proveint de verdures la metròpoli valenciana. "Renaixem" mostra el coratge dels homes i les dones que produeixen i distribueixen aliments frescos als habitants de les ciutats.

També és una reflexió sobre la resiliència d'un sistema mil·lenari, que s'ha demostrat molt eficient durant la crisi.

És un documental de David Segarra i Pepe Ábalos amb música d'Efrén López. Ha rebut el Premi del Festival Cine en la Montaña de Quindia, a Colòmbia.

"Renaixem. Qui ens alimenta durant la pandèmia" és una producció de l'Ajuntament de València, amb el suport de Las Naves.

El segon, "Berracas. Dones supervivents que construeixen la pau a Colòmbia", s'estrenarà immediatament després del primer, a les 23.30, i té una durada de 50 minuts.

Al reportatge, deu dones supervivents del conflicte armat colombià expliquen les seves històries, per superar el dolor, reivindicar una memòria històrica plural i construir una pau feminista.

Elles són "Berracas", dones lluitadores i empoderades, que troben la força necessària per tirar endavant.

Són líders anònimes de la reconstrucció de Colòmbia que reivindiquen una transformació social i una perspectiva de gènere necessàries per aconseguir una pau real, inclusiva i duradora.

I ho fan malgrat els perills que comporta el seu activisme, fins i tot després de la signatura dels Acords de Pau del 2016. És un documental dirigit per Elena Bulet i Laura Casamitjana, que té el finançament de l'ICIP, Institut Català Internacional per la Pau i la UAB i el suport de 8 institucions de Colòmbia.

"Latituds", la nova temporada

El programa fomenta la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat, a través de reportatges en què els protagonistes són els impulsors de projectes per superar els problemes que viuen. Amb un to positiu, especialistes de prestigi complementen la visió global del problema i les possibles solucions.

Als següents capítols, "Latituds" tractarà, entre altres, els següents temes: "El viatge de Kalilu. Emigrar o construir l'Àfrica", sobre la traumàtica experiència de migrar de Gàmbia a Catalunya; "Russafa: paradigma de la gentrificació", sobre un barri històric de la ciutat de València que els últims anys ha passat a ser referència turística; "Mujer minera: resistir en el Cerro Rico de Potosí", sobre dones mineres a Bolívia que pateixen una vulneració de drets humans i laborals, però que fa uns anys s'han associat i fan sentir la seva veu; "Marina Alta: en construcció", sobre Dénia i Xàbia, dos municipis veïns del País València, situats a tocar de dos espais naturals protegits, però que pateixen agressions ambientals per la construcció. Aquest documental és un dels d'aquesta nova temporada de "Latituds" que pertany a la sèrie "Territori d'ACCIÓ", que mapeja "resistències al País València".

tv3.cat/latituds
facebook.com/latituds
twitter.com/latituds
Anar al contingut