Itàlia

Dimissió irrevocable dels integrants del govern de Berlusconi que pertanyen al grup del seu exaliat Fini

A Itàlia, els integrants del govern de Silvio Berlusconi que pertanyen al grup del seu exaliat Gianfranco Fini han presentat la dimissió irrevocable. Els membres que deixen el govern són un ministre, un viceministre i dos subsecretaris. Amb aquest gest, que ja estava previst, la formació de Fini, Futur i Llibertat, fa el primer pas formal en la crisi que viu l'executiu de Berlusconi. Per la seva banda, Berlusconi haurà d'afrontar aviat tant una qüestió de confiança com una moció de censura, presentada per dos grups de l'oposició.

Actualitzat
El ministre de Polítiques Europees, Andrea Ronchi, el viceministre de Desenvolupament, Adolfo Urso, i els subsecretaris de Medi Ambient, Roberto Menia, i d'Agricultura, Antonio Bonfiglio, ja han entregat al subsecretari de la Presidència, Giani Letta, la seva dimissió irrevocable. Tots quatre eren els integrants de l'executiu italià per part de Futur i Llibertat. D'aquesta manera, el partit surt definitivament del govern i fa el primer pas formal en la crisi que viu l'executiu de Berlusconi. Aquesta formació es va crear després que a Fini l'expulsessin del partit de Berlusconi, Poble de la Llibertat, per les seves divergències amb Il Cavaliere.

Als membres de Futur i Llibertat se'ls afegirà la dimissió del subsecretari d'Infraestructures i Transports, Giuseppe Maria Reina, després que el seu partit, el sicilià Moviment per l'Autonomia, també va anunciar que retirava el seu suport al govern.

Berlusconi ha d'afrontar aviat tant una qüestió de confiança al Parlament com una moció de censura, presentades per dos grups de l'oposició. Les dates encara no estan fixades, però de ben segur que serà després que s'aprovi la llei de pressupostos generals. I és que totes les forces polítiques estan d'acord a ajornar-ho fins després del debat pressupostari.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut