Barcelona

Mas emetria bons però a un interès que no castigui les finances de la Generalitat

El líder de Convergència i Unió, Artur Mas, s'ha mostrat molest amb la manera com la Generalitat ha tirat endavant l'emissió de bons a un interès del 4,75%. Mas discrepa que s'hagi pres la decisió amb un govern en funcions, el Parlament dissolt i sense tenir en compte l'oposició. El president de la federació nacionalista no critica l'instrument, sinó l'elevat interès que haurà de pagar l'administració, que "castiga i hipoteca molt les finances de la Generalitat".

Actualitzat
Segons Mas, si la Generalitat ha d'oferir un interès tan alt és perquè els mercats interpreten que la seva economia no està sanejada.

El líder de CiU ha reconegut que, si arriben al govern i tenint en compte la situació econòmica, també podrien emetre bons a particulars per millorar el finançament però, a diferència del tripartit, demanaran l'opinió de l'oposició abans de prendre una decisió. "Ens haurien pogut dir alguna cosa, perquè tot això s'ha de tornar d'aquí a un any i s'ha de pagar un 4,75%, que és un preu molt alt". És un interés "molt bo per a l'inversor, però que castiga molt les finances de la Generalitat."

El líder de CiU considera que, si com diuen les enquestes, "hi pot haver un canvi de govern", el més assenyat hauria estat ajornar l'emissió de bons fins després de les eleccions, perquè aquesta decisió hipoteca el projecte econòmic del futur govern.

Castells respon a les crítiques

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha defensat l'emissió de bons com una operació "normal i d'interès per a tots". Castells no entén les crítiques que interpretaven l'operació com l'evidència que la situació econòmica del govern català és dolenta. El titular d'Economia ha afirmat que això seria impensable en un país normal i ha demanat que no es polemitzi o es polititzi l'operació.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut