Barcelona

Ferrovial al·lega que desconeixia on anaven els diners que cedia al Palau

Ferrovial ha emès un comunicat en què manté que és "completament aliena" a la destinació dels diners que cedia a la Fundació del Palau de la Música Catalana i a l'Orfeó Català en concepte de patrocini. Després que l'informe de l'Agència Tributària ha acusat l'empresa d'haver pagat per obtenir obra pública, la constructora replica que tots els projectes als quals fan referència els pèrits es van licitar "d'acord amb rigorosos procediments administratius". Els pèrits de l'Agència asseguren en l'informe del "cas Palau" que Ferrovial presumptament va pagar comissions il·legals a CDC mitjançant el Palau, a canvi que li adjudiquessin obres com les de la Ciutat de la Justícia o la línia 9 del metro.

Actualitzat
Ferrovial Agromán, filial del grup constructor, assegura en el comunicat que totes les activitats que va patrocinar, fossin concerts o temporades de concerts, van ser actuacions "realitzades efectivament" pel Palau de la Música. D'aquesta manera es defensa de les acusacions dels pèrits, que diuen que es van fer pagaments amb factures falses.

També afegeix que les adjudicacions d'obra pública van "complir els principis i requeriments legals" i que en aquests concursos públics es van "establir criteris objectius de valoració amb la precisió suficient". El resultat va ser, segons Ferrovial, que guanyava "l'oferta més avantatjosa per als interessos públics". Ferrovial destaca que l'informe pericial "no ha tingut en compte aquests procediments".

Mentre que el president de CiU ha considerat que l'informe demostra que CiU no es va finançar irregularment, tant el president de la Generalitat, José Montilla, com la resta de partits consideren confirmat el desviament cap a la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut