Indonèsia

Almenys 75 morts i milers d'atrapats a causa d'un terratrèmol de 7,6 graus a l'illa de Sumatra

Un terratrèmol de 7,6 graus en l'escala de Richter ha provocat desenes de morts a l'illa de Sumatra, a Indonèsia. El vicepresident d'aquest país del sud-est asiàtic ha confirmat que hi ha com a mínim 75 víctimes mortals i destrosses materials considerables. Es tem, per tant, que el balanç augmentarà, perquè hi ha molta gent atrapada entre la runa. De fet, un altre responsable del govern ha alertat que "pot haver-hi un miler de morts". L'epicentre del sisme s'ha situat a l'oest de la ciutat de Padang, la tercera més gran de Sumatra, on viuen 900.000 persones. El moviment s'ha notat a tota la regió, i fins i a tot a Singapur, a més de 400 quilòmetres al nord-est, alguns gratacels han evacuat el personal. També s'ha notat a la capital de Malàisia, Kuala Lumpur. El Centre d'Alerta de Tsunamis del Pacífic ha emès un avís, que ja s'ha desactivat.

Actualitzat
Un testimoni ha explicat que la devastació als carrers de Padang és evident. "Hi ha desenes de cases malmeses, incendis, ponts ensorrats i pànic", ha explicat. Els mitjans de comunicació indonesis han mostrat imatges de gent al carrer, que havien sortit dels edificis per por que s'esfondressin i temien també l'arribada d'un tsunami, cosa que, finalment, no ha passat, a diferència de les illes Samoa, al Pacífic, on també compten per desenes les víctimes.

Més tard, el cap del gabinet de crisi del Ministeri de Sanitat indonesi, Rustam Pakay, ha admès que "hi pot haver més d'un miler de morts" perquè hi ha "una gran quantitat d'edificis i cases ensorrades". Des del govern han reconegut que hi ha "gent atrapada sota la runa, hotels, escoles i cases ensorrades, i s'ha tallat el subministrament elèctric". A més, amb l'arribada de la foscor encara es fa més difícil trobar supervivents i avaluar els danys.

El terratrèmol ha estat a les 17.16 h d'allà i ha tingut l'epicentre a uns 53 quilòmetres a l'oest de Padang, dins l'oceà Índic, a 83 quilòmetres de profunditat, segons l'Institut Geològic Americà. A més, hi ha hagut diverses rèpliques, algunes de les quals superiors als 6 graus.

Padang és la capital de Sumatra Occidental i s'aixeca sobre una de les falles més actives del món. També va ser a Sumatra on l'any 2004 es va registrar l'epicentre d'un terratrèmol de 9,15 graus. El moviment i el tsunami posterior van provocar més de 230.000 morts a la província indonèsia d'Aceh, Tailàndia, Sri Lanka, l'Índia i altres zones del sud-est asiàtic.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut