Sevilla

Mor als 88 anys la duquessa d'Alba

Cayetana Fitz-James Stuart era l'aristòcrata amb més títols nobiliaris del món i ocupava la cinquena posició de les persones més riques d'Espanya

RedaccióActualitzat

La duquessa d'Alba ha mort als 88 anys al palau de Dueñas a Sevilla, segons ha confirmat l'alcalde del municipi, Juan Ignacio Zoido. Ho ha fet a la seva residència acompanyada del seu marit, Alfonso Díez, i dels seus fills. Cayetana Fitz-James Stuart i Silva estava ingressada a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Quirón Sagrat Cor a causa d'una pneumònia complicada amb problemes cardíacs, però aquest dimecres ja  la van traslladar a casa "per exprés desig de la pacient i dels seus familiars".

La capella ardent quedarà instal·lada a l'Ajuntament de Sevilla. El cos de la duquessa serà incinerat i les seves cendres es dipositaran sota el Crist dels Gitanos, al principal altar de la capella d'aquesta germandat a Sevilla.

L'aristòcrata amb més títols nobiliaris del món

María del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart i de Silva, aquest era el seu nom complet, era la XVIII duquessa d'Alba, la XI duquessa de Berwick i catorze vegades Gran d'Espanya. Es tractava de l'aristòcrata amb més títols nobiliaris del món.

Va néixer al palau de Liria a Madrid el 28 de març del 1926 i es va casar tres cops. Del primer matrimoni van néixer els seus sis fills: Carlos, duc de Huéscar; Alfonso, duc d'Aliaga; Jacobo, comte de Siruela; Fernando, marquès de San Vicente del Barco; Cayetano, comte de Salvatierra; i Eugenia, duquessa de Montoro.

Sis anys després de quedar viuda, el seu matrimoni amb un excapellà jesuïta i fill de mare soltera va generar una gran polèmica entre l'aristocràcia. Ara fa 6 anys es va tornar a casar amb un funcionari 24 anys més jove, que ha renunciat a l'herència de la duquessa.

Una gran herència

La revista "Forbes", en el seu rànquing de les grans fortunes, calcula el valor total de les seves propietats en 3.200 milions d'euros. Ocupava el cinquè lloc de les persones més riques d'Espanya. Diuen d'ella que podia creuar la península de nord a sud sense deixar de trepitjar terres de la seva propietat.

Només en finques té 340 quilòmetres quadrats de terra cultivada, com mitja illa de Menorca. Per això és la propietària que rep més ajudes agràries de la Unió Europea. Té, a més, repartits per tot Espanya un gran nombre de palaus, castells i edificis de gran valor patrimonial, entre ells una gran finca a l'Empordà.

A les parets d'aquestes propietats hi ha valuoses obres d'art, entre elles un Goya valorat en més de 24 milions d'euros, biblioteques, arxius i documents que són autèntics tresors històrics.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut