El propietari d'Inditex, Amancio Ortega, és l'home més ric d'Espanya
El propietari d'Inditex, Amancio Ortega, és l'home més ric d'Espanya
Madrid

Amancio Ortega és tan ric com les 13 fortunes que el segueixen en el rànquing Forbes

Els màxims accionistes de Ferrovial, Rafael del Pino i els seus germans, queden en segona posició, amb 6.400 milions, i el president de Mercadona, Juan Roig, en tercera, amb 6.000 milions

RedaccióActualitzat

El fundador d'Inditex, amb 46.000 milions d'euros, continua sent el més ric d'Espanya, segons el rànquing de les persones més riques de l'Estat fet per la revista "Forbes", un rànquing que també evidencia que, malgrat la crisi, els més rics a l'Estat han elevat la seva fortuna un 9,2% en un any.

En total, les cent grans fortunes d'Espanya concentren 164.424 milions, xifra que equival al 15,6% del PIB. Tot i això, l'editor de la revista a Espanya, Andrés Rodríguez, admet que la seva riquesa real encara és més gran ja que en el rànquing no es comptabilitza els comptes corrents o articles, com cases o joies, comprades a títol personal i no a través de societats.

En qualsevol cas, Ortega es manté, i de llarg, com la gran fortuna a Espanya, malgrat que el seu patrimoni s'ha reduït en 1.600 milions. I és que els seus 46.000 milions d'euros de capital equivalen al patrimoni conjunt de les 13 fortunes que el segueixen en el rànquing.

Els màxims accionistes de Ferrovial, Rafael del Pino i els seus germans, amb 6.400 milions d'euros, prenen la segona plaça al president de Mercadona, Juan Roig, que, amb 6.000 milions d'euros, es queda en tercera posició. L'ascens del president de Ferrovial i els seus germans al podi dels més rics ha fet baixar Sandra Ortega Mera, l'hereva de Rosalía Mera, quedi en quarta posició amb 5.250 milions d'euros. Això sí, es manté com la dona més rica a l'Estat.

Dins dels deu més rics, també, hi ha el català i propietari de Mango, Isak Andic, amb 4.250 milions d'euros; el president d'OHL, Juan Miguel Villar Mir, amb 3.450 milions d'euros; la presidenta del Banc Santander, Ana Patricia Botín i els seus germans, que han entrat per primer cop al llistat, amb 3.450 milions d'euros; el primer accionista de BBVA, Manuel Jove, amb 3.000 milions d'euros; la duquessa d'Alba, amb 2.800 milions d'euros, i Francisco i Jon Riberas Mera, propietaris de Corporación Gestamp y Gonvarri, amb 2.600 milions d'euros.

Anar al contingut